G4Media.ro

Oficiosul FIDESZ: Viktor Orbán să iasă din Partidul Popular European şi să…

Oficiosul FIDESZ: Viktor Orbán să iasă din Partidul Popular European şi să lege o alianţă cu Matteo Salvini, cu Partidul Libertăţii din Austria şi cu partidul aflat la guvernare în Polonia!

Editorialul de joi al ziarului ungar Magyar Nemzet, considerat oficiosul partidului Fidesz, a transmis un mesaj cât se poate de clar premierului Viktor Orbán, anume că trebuie să părăsească Partidul Popular European şi să încheie o alianţă cu forţele extremiste antimigraţie, transmite presa maghiară, citată de Rador.

”Pentru FIDESZ a rămas o singură cale, cea a unei noi alianţe. Viktor Orbán să iasă din Partidul Popular European şi să lege o alianţă cu Matteo Salvini, cu Partidul Libertăţii din Austria şi cu partidul aflat la guvernare în Polonia! Aşa şi numai aşa te poţi poziţiona în fruntea luptei împotriva imigrării, să aperi Europa naţiunilor şi Ungaria. Premierul Ungariei trebuie să se poziţioneze în fruntea acestei lupte”, se arată în editorialul publicației Magyar Nemzet.

Tot joi, purtătorul de cuvânt al FIDESZ a respins cele trei condiții puse lui Viktor Orban de candidatul PPE la funcția de șef al Comisei Europene, Manfred Weber, condiții pentru a evita excluderea FIDESZ din rândul popularilor europeni.

Protejarea valorilor creștine în Europa și stoparea migrației sunt mai importante decât disciplina de partid, a declarat pentru portalul 168ora.hu Balázs Hidvéghi, directorul de comunicare al partidului condus de Viktor Orban.

Cele trei condiții despre care Weber spune că Orban ar trebui să le îndeplinească cel târziu la sfârșitul acestei luni sunt: Orban trebuie să oprească imediat și definitiv campania anti-Bruxelles dusă de guvernul său, să-și ceară scuze membrilor PPE și să mențină Universitatea Central Europeană la Budapesta. Universitatea în cauză este susținută de omul de afaceri George Soros, care reprezintă altă țintă a guvernului Orban.

Redăm mai jos integral editorialul publicat de Magyar Nemzet:

”A venit timpul pentru alcătuirea unei alianţe noi. Iar o alianţă nouă poate fi formată numai dacă o desfiinţăm pe cea veche. A venit timpul ca FIDESZ să termine tocmeala înjositoare cu Partidul Popular European. Partidul Popular nu mai este partidul lui Hemuth Kohl. Actualul PPE nu mai este diferit nici de socialişti, nici de liberali.

Popularii spun acelaşi lucru, la fel. Sunt dispuşi pentru o mare coaliţie europeană. PPE nu mai apără nici naţiunea, nici creştinismul, nici modelul familiei tradiţionale, nici orice altă tradiţie europeană. PPE a devenit azi o slugă a liberalismului bolnav. De teamă, pentru bani, din convingere, din cauza presiunii agresive a presei occidentale – totuna. Liberalismul – care a fost cândva filozofia şi ideologia burgheziei care a dorit crearea statelor naţionale – azi nu mai este decât un sufix.

Şi nu aşa cum într-o vreme democraţia „populară” a însemnat lipsa şi negarea democraţiei, ci mult mai mult. În zilele noastre, liberalismul a declarat război celor trei identităţi care definesc omul. A desfiinţat identitatea religioasă a omului european, occidental, desfiinţează identitatea naţională a omului european, occidental, şi se pregăteşte să desfiinţeze identitatea de gen a omului european, occidental.

Cu aceasta trebuie să ne confruntăm şi aceasta trebuie să o spunem înainte de toate. Fără aceste trei identităţi nu există Europa, nu există cultură europeană şi civilizaţie europeană. Azi, Partidul Popular a renegat moştenirea lăsată de Helmuth Kohl, iar în locul acesteia doreşte să înfăptuiască visul bolnav al lui George Soros despre „societatea deschisă”, orice ar însemna aceasta.

Azi, primul om al Europei este o marionetă aflată în criză mentală şi morală, care este „întreţinut” de Soros. Chiar dacă nu material, însă în mod sigur în mod spiritual. De acum înainte, lideii PPE, lucru recunoscut clar de Joseph Daul şi Manfred Weber, sprinijină excusiv această direcţie. Ultimatumul lui Weber demonstrează că negocierile nu au rost. Conducătorii Europei şi nişte „cinovnici” de la Bruxelles au decis, după criza din 2008, că trebuie formate Statele Unite ale Europei.

Cel mai mare obstacol este tradiţia naţională europeană, fiinţa naţiunilor europene. Deci acest obstacol trebuie înlăturat. Cum pot fi desfiinţate naţiunile? Prin crearea societăţii amestecate. Dincolo de criza demografică, acesta este adevăratul sens al sprijinirii migraţiei. Acesta este ţelul societăţii deschise de tip Soros, iar azi partidul popular, în alianţă cu socialiştii şi liberalii, subordonează totul acestui ţel.

Şi cu o astfel de politică nu ai voie să te tocmeşti. FIDESZ nu îşi poate permite ca PPE să facă parte în mod obligatoriu dintr-o alianţă cu liberalii şi socialiştii. Să ne imaginăm că am încerca să impunem comunităţii noastre politice să se împace cu partidul lui Gyurcsány. Iar acest exemplu nu este unul extrem, deoarece Manfred Weber a urgentat şi a salutat o astfel de colaborare electorală în cazul Poloniei.

FIDESZ nu îşi poate permite să renunţe la tot pentru ce a luptat până acum. Viktor Orbán, care şi până acum a fost un luptător de frunte al adevăratei Europe, nu poate trăda această Europă şi adevăratele valori europene de dragul unui partid popular care se reneagă pe el însuşi, din cauza ultimatumurilor unor politicieni care au întors spatele conservatorismului, creştinismului şi moştenirii lăsate de Hemuth Kohl.

PPE i-a ales pe socialişti şi pe liberali, pe aceştia doreşte să îi mulţumească. Pentru FIDESZ a rămas o singură cale, cea a unei noi alianţe. Viktor Orbán să iasă din Partidul Popular European şi să lege o alianţă cu Matteo Salvini, cu Partidul Libertăţii din Austria şi cu partidul aflat la guvernare în Polonia! Aşa şi numai aşa te poţi poziţiona în fruntea luptei împotriva imigrării, să aperi Europa naţiunilor şi Ungaria. Premierul Ungariei trebuie să se poziţioneze în fruntea acestei lupte. Aceasta rezultă din tot ceea ce a reprezentat până acum.

Sursa: Magyar Nemzet/ Rador/ Traducerea: Andrei Demény/ Sursa Foto: Facebook

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Tratatul de la Varsovia 2.o Se Va Incheia Cu Arbitrajul URSS, avand urmatoarea componenta : Orbanistan, Austria, Polonia, Soviet Italy.

    In componenta URSS se afla : belarus, osetia de sud, crimeea, posibil georgia…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.