G4Media.ro

Oficialii din Mariupol acuză Rusia ca înte 4000 și 5000 de locuitori…

Sursa Foto: Google Map

Oficialii din Mariupol acuză Rusia ca înte 4000 și 5000 de locuitori au fost deportați, în ultimele zile, în Rusia

Autoritățile din Mariupol au lansat mai multe acuzații la adresa Rusiei, legat de faptul că mii de localnici ucraineni ar fi fost împinși peste graniță, în Rusia, împotriva voinței lor, transmite BBC, care menționează că nu a fost în măsură să verifice informațiile, dar că apar tot mai multe mărturii în sensul acesta.

Un oficial, Piotr Andriușcenko, a declarat pentru New York Times că între 4.000 și 4.500 de locuitori au fost mutați la Tangarog, un oraș din regiunea Rostov care se învecinează cu colțul de sud-est al Ucrainei. El a adăugat că aceștia au fost luați fără pașapoarte

De asemenea, un alt ucrainean a declarat ziarului că a intrat în contact cu trei familii care au fost mutate cu forța.

„Acum rușii se plimbă prin subsoluri, iar dacă mai sunt oameni rămași acolo, îi duc cu forța la Taganrog”, a declarat Eduard Zarubin, un medic care a părăsit orașul la începutul acestei săptămâni.

Rusia nu s-a rapotat în mod direct la aceste acuzații, însă vineri, ministrul rus al Apărării a afirmat că mii de ucraineni doresc să „fugă în Rusia” și că guvernul său îi ajută.

Mariupol este în prezent scena unor lupte de stradă intense între trupele ruse și ucrainene. Orașul a fost bombardat continuu în ultimele două săptămâni, iar oficialii locali estimează că au murit deja 2.400 de persoane.

Comunicarea cu orașul este dificilă, întrucât liniile telefonice sunt căzute. Locuitorii nu au electricitate, gaz sau apă curentă și își raționalizează rezervele de alimente. Ucraina spune că Rusia a oprit, de asemenea, convoaiele de ajutor umanitar care se îndreptau spre oraș.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Evident, rusii fac ce stiu ei mai bine!

  2. Păi tipic rusesc: deportări in gulaguri siberiene, izolare față de restul planetei, foamete, șomaj, corupție, dezinformare, astea sunt valorile Rusiei! Pentru asta este platit Lulea de la AUR cu banii FSB!

  3. Oare când va fi oprită Rusia? Cand vor fi răzbunate toate crimele ai atrocitățile făcute de ei prin toată Europa de est si nu numai? E prea mult, atâta rău nu poate dăinui la nesfârșit.

  4. In secolul 21 ,Gulag reloaded.

  5. Oare nu mai poate fi evitat al treilea război mondial?
    Rusia pare altfel de neoprit, ce îi va împiedica să atace și alte țări în același mod barbar? Tratatele internaționale semnate chiar de ei au fost încălcate, drepturile fundamentale ale omului nu le mai respecta, mint cu nerușinare și nu au cuvânt, ce se mai așteaptă?

  6. Oare si k.a.k.at pe m💩tz o fi fost dus la gulag?