G4Media.ro

Oficial bulgar: Majoritatea refugiaților ucraineni din Elhovo au părăsit centrul temporar pentru…

Sursa Foto: bulgaria.postsen.com

Oficial bulgar: Majoritatea refugiaților ucraineni din Elhovo au părăsit centrul temporar pentru a merge în România

Majoritatea refugiaților ucraineni cazați în containerele din orașul Elhovo din Bulgaria au părăsit centrul temporar pentru a merge în România, transmite Dnevnik, citată de Rador.

Ceilalți ucraineni rămași vor fi transportați și cazați într-o bază de stat din orașul Primorsko, a declarat pentru BTA guvernatorul regional al regiunii Iambol, Gheorghi Chalâkov.

21 de ucraineni au plecat în România pe cheltuială proprie, cu aceeași companie de turism cu care au ajuns în Bulgaria în urmă cu câteva săptămâni.

Și-au organizat singuri transportul, a precizat guvernatorul regional. În acest moment, 12 cetățeni ucraineni rămân în centrul de tranzit din orașul Elhovo.

După trimiterea refugiaților la baza din Primorsko, tabăra de containere din Elhovo rămâne pregătită pentru a primi noi cetățeni ucraineni.

Centrul din zona „Poliției de Frontieră” din Elhovo are 221 de containere de locuit și o capacitate de 1.768 de locuri de cazare. Acesta a fost construit în 2019 pentru a găzdui migranții ilegali care au intrat ilegal prin granița de stat cu Turcia.

Sursa: Dnevnik/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter