G4Media.ro

OFICIAL Consilierul prezidențial Andrei Muraru a fost propus Ambasador al României în…

OFICIAL Consilierul prezidențial Andrei Muraru a fost propus Ambasador al României în Statele Unite: Confirm propunerea

Consilierul prezidențial Andrei Muraru urmează să fie numit de președintele Klaus Iohannis ambasador al României în Statele Unite. ”Confirm propunerea”, a declarat Muraru pentru G4Media.ro. Informația a fost publicată inițial pe surse de HotNews.ro

Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe data de 23 februarie, decretele pentru rechemarea a 23 de ambasadori, printre care și George Maior (ambasador în SUA), Emil Hurezeanu (Germania), Bogdan Mazuru (Austria), Liviu-Petru Zăpîrțan (Vatican).

Fostul ambasador al României în Statele Unite, George Maior, va fi ambasador la Aman / Iordania, au declarat pentru G4Media.ro surse diplomatice. (Detalii aici)

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Administrației prezidențiale, Andrei Muraru (n. 1982) este absolvent al Facultății de Istorie (2005), licențiat al programului de master „Românii și Europa” (2007) și doctor în Istorie (2011) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) încă de la înfiinţare (2006), ocupând diferite poziții, de la expert-cercetător la președinte executiv (2012-2014). În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune (2014). În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al președintelui Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis.

Andrei Muraru este lector universitar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană) şi cercetător ştiinţific III la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

A fost bursier la Aristotle University of Thessaloniki (Erasmus-Socrates, 2004-2005), New Europe College (2009-2010) şi United States Holocaust Memorial Museum (Washington DC, 2010-2011). A beneficiat, de asemenea, de o bursă doctorală finanţată prin programul POSDRU (2008-2011) A obținut recent o bursă postdoctorală la Yad Vashem – The International Institute for Holocaust Research pentru anul 2020.

 • Publicații. Este autor al cărții Vișinescu, torționarul uitat. Închisoarea, crimele, procesul, Polirom, 2017, coordonator al volumelor Dicţionarul penitenciarelor din România comunistă (1945-1967), Polirom, 2008, Regele, comuniștii și Coroana. Adevărata istorie a abdicării lui Mihai I (împreună cu Alexandru Muraru), Polirom, 2017, Revoluția din 1989. Învinși și învingători (împreună cu Anneli Ute Gabanyi, Alexandru Muraru, Daniel Șandru), Polirom, 2020, şi coautor al volumului O istorie a comunismului din România. Manual pentru liceu, Polirom, 2008; ediţia a II-a, 2009; ediția a III-a, 2014. A publicat, de asemenea, numeroase studii științifice și recenzii în reviste de specialitate. Andrei Muraru a participat la numeroase conferinţe internaţionale, a susținut prelegeri şi are frecvent contribuţii pe teme de istorie recentă.

A fost decorat de Regele Mihai pentru contribuția adusă la cunoașterea istoriei monarhiei din România cu medalia „Regele Mihai I pentru loialitate” (2008) și pentru activitatea în fruntea IICCMER cu Ordinul „Coroana României” în grad de Ofițer (2015). În 2019, Andrei Muraru a fost decorat de Președintele Italiei, Sergio Mattarella, cu Grande Ufficiale Ordine al Merito della Repubblica Italiana.

Andrei Muraru a fost numit Consilier Prezidențial la data de 22 decembrie 2014.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Nu am crezut ca îl voi regreta pe Maior. A plecat un bolșevic a venit altul mai mare. Suntem sub orice critica dacă am ajuns sa fim reprezentati de asemenea oameni!

  • Fereasca Dumnezeu sa ajungi tu sa reprezinti ceva pentru Romania sau poate deja reprezinti comunismul in forma pura. Te deranjeaza ca a scris despre crimele comunistilor si te-a deconspirat?

  • Da, în timp ce lucra în nșpe locuri la stat și ceva consilii de adminstrație în București și se mai și teleporta la Iași pentru master și doctorat, omul nostru mai scria și nu știu câte cărți. Nici nu-i de mirare că merge ambasador în SUA, partenerul strategic trebuie onorat cu cei mai buni trimiși. Vrednic este, ca să citez dedicația către mustăciosul de la Rahova.

  • Insusirea necesara si suficienta : proholocash .

  • Lili are o surioara.

  • Cand aveti timp poate imi explicati si mie ce intelegeti dvs..prin “bolsevic”?Eu am descoperit acest cuvant in textele cu referinta la anii 1917-18,in Rusia,apoi au disparut si au aparut comunistii lui Stalin!In mintea dvs.cum poate sa fie unul ca Maior sau Muraru (mai ales!) bolsevic,ce naiba doar nu vorbim de fotbal sau ARN aici?

  • Stai linistit pe tine nu te reprezinta. Cei ca tine sunt reprezentati de dodoni si cracanei

  • @T
   @Alina.m

   Plăcută suedeză de 5 ori pentru cinci postari la T!
   Doar doua plăcute suedeze pentru Alina.m.
   Nu va lăsați postacilor!

 2. Oricum postul nu implica nicio munca, si nu exista nicio asteptare.

  Trimiteti-i si pe Cornea sau pe Cioaba de la CNCD, in Australia sau in Congo.

 3. Și eu care am crezut că l-a rechemat pe Maior ca să nu ne mai facem de cacao cu un pilos incompetent. Chiar am zis, să vezi că acum că-i Biden șef la americani, standardele sunt mai ridicate, trebuie să trimitem unul școlit pe bune în ale diplomației.

  Când colo ce să vezi, trimitem unul care a zburat din sinecură în sinecură, care a avut două job-uri la stat în București în timp ce făcea masterul la Iași. Pe vremea doctoratului la Iași la fel, plătit din bani publici pentru funcțiile din București, unde se presupune că se spetea pentru noi.

  Superman, ce mai. A scris mai mult Valeriu Nicolae despre el, n-are rost să reiau.

  • Asa e, coruptia de pe vremea lui Trump nu mai exista. Acum la guvern e un avocat competent, Hunter.

  • confunzi meseria de cercetator cu cea ca a ta de „manager de curatenie” La prima nu trebuie sa sprijini matura intr-un birou Iar doctoratul chiar presupune cercetare.

  • @T

   Lasă că acuma nu vorbim de mine, că n-am fost eu trimisă ambasador în SUA. Vorbim de lachele ăsta care avea n joburi la stat în București și mergea zilnic la școală la Iași, 800 km dus-întors într-o țară fără autostrăzi, iar seara mai scria și cărți.

   Hai, că în timpul cât ai lăsat câteva comentarii de lins lachele aveai posibilitatea să ne explici minunea asta de Superman. Răspunde, câte ore are o zi, și cum își împărțea ziua de avea timp pentru toate?

 4. în US ambasada Ro poate să fie și o secretară sau o stenografă. Ce sens are un ambasador român în US, adică un purtător de cuvânt al intereselor naționale românești, când România nu face decât să se străduiască să reprezinte cât mai deplin interesele US?

 5. Securiști, securiști peste tot!

  • Chiar asa in toate postarile numai vitruvieni securisti. PS Si pe noul ambasador cum l-ai identificat ca fiind securist? Dupa doctoratul in istorie?

 6. La Biden la poarta oare cine bate?

  Se observa ca la 24 de anisori a ajuns in 2006 consilier la Cancelaria PM.
  Cata competenta!
  Care stiinta!
  Nu e nevoie de experienta la care scoala are!
  Discutabile si scolile inalte!
  La 42 ambasador in SUA.
  Cata diplomatie!

  La Biden la poarta oare cine bate?

 7. Andrei, daca ai avea un pic de experiență de viață ai înțelege că potrivit doar cv_ului omul asta e un ticălos,un comunist care a făcut eforturi să ascundă crimele comuniștilor.
  Eu nu am auzit până astăzi de el dar îți pot garanta că lucrurile stau cum zic eu.Nu am citit nici un cuvânt rău despre acest om,i-am citit doar CV-ul și de acolo eu înțeleg că omul este un bolșevic cu acte în regula.
  Oare mă înșel?

  • Ineptia in forma ei postaca maxima „Nu am auzit de el dar garantez…” Un anticomunist calificat de un nimeni ca fiind bolsevic (macar stii ce inseamna bolsevic?) Cat despre ticalos cauta repede oglinda si vei vedea imediat unul

 8. lipseste ceva din cv domniei sale: gradul la secu, gradul la masoni – aripa israelo…pe cine reprezinta individul in america ma intreb?

  • Probabil pe toate trei, in ordinea inversa enumerarii. Si pe „fostii” din politica, era consilier guvernamental la 24 de ani.

 9. Minunat extraordinar.
  Bine că s-adus acest mare telectual.
  A pupat condurul cui trebuie.
  Sper să înfiereze cu manie proletară și în USA .
  Ura ura ra.

 10. Klaus il trimite acolo pt ca o sa citeasca Sleepy Joe (vorba vine, Biden va motai in timpul asta si de citit vor citi consilierii sai) in cv-ul ambasadorului cuvantul Holocaust si asta va fi stampila de ok ! :(((((((

  PS. A mai avut Romania un asemenea neavenit in postul asta vreodata ? :((

 11. bine că nu au recrutat un ospătar sau un profesor de sport 🙂

 12. Daaa… m-am uitat pe net pentru a-l cerceta putin de to’arasu… Decalaratia de avere, vag completata… sarac, baiatul asta…. iar, nevasta-sa are salariu la BNR, CONFIDENTIAL!!… nu avem voie sa stim cat castiga matracuca….
  Oricum, este din divizia de Business de la Manastirea Secu’… sa fie primit, sa mai aduca si alte lovele la „bajeti”… are el scopurile si misiunile clare la ambasada in SUA….

  Este clar ca lumina zilei ca noi nu mai avem scapare de astfel de hiene… exact ca in lozinca: „La vremuri noi, tot Noi…”.
  Succesuri ii dorim lu’ to’arasu Muraru, moldovean sadea…. Aa, si sa nu-si arate averea prin presa sau declaratii, ca nu e bine, nu e bine deloc, chiar…
  Cine nu stie, se petrece rotatia cadrelor, peste tot in sistemul capusar, securisto-masonic…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.