G4Media.ro

Oficial american despre statul de drept: ”Urmărim discuțiile despre amnistie cu mare…

Oficial american despre statul de drept: ”Urmărim discuțiile despre amnistie cu mare atenție. Când a ales să intre în UE și NATO, România a adoptat principiile lor”

Matthew Boyse, noul asistent adjunct al secretarului de Stat al SUA, responsabil pentru afaceri europene, a declarat marți că Statele Unite ”urmăresc cu mare atenție” evenimentele legate de statul de drept și se așteaptă ca ”România să continue pe calea corectă”.

”Când a ales să intre în UE și NATO, România a adoptat principiile lor. România e o democrație care se luptă cu aceste probleme în mod cotidian (…) Discutăm în mod regulat cu guvernul”, a mai spus oficialul american într-o discuție cu ziariști români.

El a vorbit pe larg despre amenințarea Rusiei și a Chinei în regiunea Europei Centrale și de Est și a avertizat că Moscova ”nu acceptă alegerea făcută de țările din regiune și vrea să le influențeze, astfel încât să tăvălească în noroi această alegere de a fi parte din vest. O face în multe moduri, economic dar și politic, prin ceea ce ei numesc măsuri active, o direcție de politică externă adresată țărilor din Europa Centrală, dar și statelor din vest și SUA. Rusia încearcă să recâștige influența, să dividă și să creeze dificultăți în societățile noastre”.

Matthew Boyse a vorbit și despre răspunsul societăților occidentale la amenințarea Rusiei: ”Sunt oameni în România care gândesc strategic și le pasă de aceste lucruri, le-au observat și sunt preocupați de ele. E încurajator să văd o înțelegere sănătoasă în societatea română, dar e o problemă pe termen lung, care va dura mulți ani. Aceasta nu e o simplă campanie, e o strategie pe termen lung”.

Matthew Boyse ocupă în Departamentul de Stat al SUA postul ocupat până la începutul anului de Hoyt Yee.

Foto: Matthew Boyse (Agerpres / Radu Tuta)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. HO HO HO, AMINISTIA S-A INFAPTUIT SI INCA SE INFAPTUIESTE DRAGII MOSULUI…

  2. escrocii „psd alde udmr” au intrat in NATO si UE numai ca sa puna mina pe fluxurile de bani, au fost furate deja miliarde si ei vor sa iasa din aceste structuri pentru a putea linistit sa utilizeze banii

  3. UE tocmai a adoptat principiile Romaniei, urmeaza NATO.

  4. Românii întreabă: ce sunt alea principii? Noi ne uităm doar la şpăgi.

    Cine dă şpaga mai mare, ăla este cel mai tare!

    Nu veni la noi cu „principii”, noi nu mai gândim din ’45.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.