G4Media.ro

Octavian Jurma: Viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima…

Octavian Jurma: Viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4

Octavian Jurma afirmă că, dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele şapte zile, la finalul lunii decembrie România va avea 10 milioane de persoane vaccinate cu prima doză şi, în martie anul viitor, 15 milioane. El adaugă că, în weekend, viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta, transmite News.ro.

„Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni viteza de scădere a populaţiei neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteza de ieşire din valul 4-Delta şi va scurta perioada de platou care pare să instaleze în aceste zile”, explică el.

Potrivit lui Octavian Jurma, creşterea ratei de vaccinare a continuat să fie ştirea pozitivă a acestui week-end.

„Dacă vaccinarea continuă în ritmul mediu din ultimele 7 zile (62,400 doze 1 pe zi) atunci:

– ţinta de 10 milioane persoane vaccinate cu prima doză (52% din populaţia rezidentă) va fi atinsă la 29 decembrie 2022

– ţinta de 15 milioane persoane vaccinate cu prima doză (78% din populaţia rezidentă) va fi atinsă la 19 martie 2022”, a arătat el, într-o postare pe Facebook.

Medicul a adăugat că numărul mediu de cazuri noi confirmate în ultimele 7 zile a fost de 15.000, ceea ce corespunde (la o rată reală de infectare de minim 1:5) unui minim de 75.000 de infectări noi pe zi.

„Pandemia se mişcă deci în continuare la o viteză mai mare decât vaccinarea însă în weekend viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4-Delta. Făcând abstracţie de consecinţele bolii, atât infectarea cât şi vaccinarea scad prin imunizare numărul de persoane susceptibile la infecţie. Dacă vaccinarea continuă în acest ritm, în 2 săptămâni viteza de scădere a populaţiei neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteza de ieşire din valul 4-Delta şi va scurta perioada de platou care pare să instaleze în aceste zile”, a explicat Jurma.

El a recomandat ca oamenii să se vaccineze cu doza a treia: „În acest context vă recomand să faceţi doza booster 2 (a 3-a doza sau al 2-lea rapel), pentru că datele din Israel arată ca rata de infectare scade dramatic în randul celor cu a 3-a doză în raport cu cei vaccinaţi cu schema completă în urmă cu 6 luni”.

„Singura necunoscută pe câmpul de bătălie cu pandemie rămâne acum răspunsul politic care a mai inhibat o dată un debut promiţător al campaniei de vaccinare şi a luat apoi măsuri care au stimulat rata de infectare”, a conchis el.

sursa foto: Ro Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Si-au dat seama romanii ca se pot vaccina, sau pot muri de covid, astea sunt optiunile. Iar guvernul PNL/PSD/UDMR e o himera.

 2. nu vom avea viteza asta pana in decembrie ,nici vorba pana in martie! cum va scadea putin pandemia cum o vor lasa mai moale cu vaccinarea si sosocistii speriati

  • Nu cred că s-a speriat nimeni, oamenii se sperie când e prea târziu, când sunt în salvare.

   Cred că impunerea certificatului verde a crescut viteza de vaccinare. Are legătură cu impunerea cu forța.
   Se va vedea la următoarele alegeri în scorurile Aur și Psd câți s-au vaccinat de frică și câți forțați.

  • Românii au memoria scurtă, dar când ți se sucește mâna la spate nu prea se uită.

  • @vise mario 3
   Am votat 30 de ani pe galeti si tot pe galeti votam si peste 3 ani!

  • Bai bara intre doua zerouri, gura ta adevar graieste, tu asa ai votat.

 3. Mai sunt 15 milioane in Romania?
  Nu prea cred

 4. Hai că se poate! Daca o ținem așa de revelion mergem în Piata Constituției sa dam cu artificii😀😎

 5. inca trei comunicate ca astea si isi gaseste serviciu

 6. Pe doza a 3-a o cheamă booster, dar pe a 4-a știe cineva cum o cheamă? Abia aștept sa o fac.
  Vestea succesului campaniei de vaccinare a ajuns și la cei internați la ATI, iar de bucurie, vreo 200 dintre ei au hotărât sa aștepte până luni cu decesul.
  Tocmai am aflat ca duminica asta au murit sub 300 de oameni, cu mult sub media zilnica. O fi din cauza numărului mic de pozitivi din această zi? Nu pot sa cred ca numărul morților este legat de cel al pozitivaților din fiecare zi. Poate ma lămurește cineva și pe mine, nu de alta, dar am observat ca în fiecare weekend și mai ales duminica, scade mult numărul deceselor, iar în zilele lucrătoare nu se precizează în comunicate ca ar fi alocate decese intervenite în weekendul precedent, ci în urma cu luni de zile. Care este explicația?

  • Lunea trecuta erau 259 de morti in tabelul de pe data.gov.ro, azi – 304. Ce scadere?

 7. Ce simplă e lumea pt inși ca Jurma! Procese obiective evidente corelate transparent și univoc. Splendoarea asta fascinează, și sărmanul nu poate să priceapă că “viteza” de infectare nu e altceva decât rata testărilor pozitive. Dacă adevărul că numărul infectărilor este de fapt mult mai mare și-ar face loc în sărmanul său intelect, omul nostru ar duce-o dintr-un atac de panică în altul, și ar ajunge până la urmă acolo unde își dorește, în izolatorul spital de psihiatrie. Acolo va fi în sfârșit în siguranță: acolo am fi cu toții în siguranță!

  • Daca citeai articolul vedeai ca stie ca sunt mult mai multe infectari:

   „rată reală de infectare de minim 1:5”

   Dar cine sta sa mai citeasca articole, cand vede in titlu numele celui pe care il uraste.