G4Media.ro

Obligația ca elevii cu medii sub 5 să meargă la școala profesională…

Obligația ca elevii cu medii sub 5 să meargă la școala profesională – sesizată de PNL București la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Liberalii cer Consiliului pentru Combaterea Discriminării să oblige Ministerul Educației să anuleze prevederea care trimite elevii cu media de admitere sub 5 la profesională. PNL București a sesizat CNCD cu privire la obligativitatea de a urma școala profesională impusă anul acesta de Ministerul Educației elevilor care susțin Evaluarea Națională și obțin o medie de admitere sub 5. “Ca președinte PNL Sector 2, expert în domeniul educației naționale și profesor în învățământul liceal, apreciez că prevederea care face referire exclusiv la admiterea în învățământul liceal de stat este pe deplin discriminatorie”, susține Monica Anisie.

 • Amintim că Asociația Elevilor din Constanța a dat în judecată Ministerul Educației, la finalul lunii septembrie, pentru a obține anularea măsurii care trimite elevii cu media de admitere sub 5 la profesională

“Un elev care a obținut la evaluarea națională mai puțin de nota 5 (cinci) are totuși posibilitatea de a se înscrie în învățământul liceal privat cu taxă, indiferent de media de admitere dacă părinții acestuia își permit, financiar, acest lucru. Acest subterfugiu legislativ, permis de actul normativ emis de Ministerul Educației Naționale (MEN), îi discriminează direct pe elevii care provin din medii defavorizate și nu își permit să achite taxele la învățământul privat, pentru continuarea studiilor liceale ale copiilor lor”, atrage atenția președintele PNL Sector 2, Monica Anisie.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Asa sustine PNL-ul meritocratia.

 2. Dar cand faci repartiție computerizata in ordinea mediilor, nu tot „discriminare” se numeste? Cum ati vrea sa ii repartizeze? După culoarea ochilor? Au facut ei multe prostii, unele mai mari ca ei, dar asta e o măsură corecta. Lăsați gargara politica, cand e corect, e corect, indiferent cine a luat măsura.

 3. Panflet
  Penelistilor, chiar sunteti idioti?
  Asta e una din putinele masuri bune luate de pesede iar voi vreti sa o anulati?
  Unde e discriminarea?
  Discriminare ar fi daca unii elevi indiferent ce ar face, nu ar fi admisi la liceu.
  Dar asa, stiu ca trebyie sa invete, deci sa invete.
  Dar se pare ca si voi penelistilor sunteti analfabeti functionali ca nu aveti proprietatea termenilor. Puneti mana pe dictionar si vedeti ce inseamna discriminare!
  Am votat cu pnl si iohannis pana acum, dar pentru asta voi vota numai usr.
  Sper ca macar useristii sa aiba mintea la ei

 4. Este greu pt liberali să înțeleagă că în învățământ este nevoie de selecție la traversarea unor cicluri de învățământ? Nu le-au spus antreprenorii că întreprinderile nu pot funcționa fără meseriași? Un elev care după 4 ani de învățământ nu reușește să ia nota 5 , îți spune că nu are interes pt carte , sau nu este dotat intelectual pt mai mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.