G4Media.ro

Oana Țoiu (USR) susține că noul guvern PNL-PSD propus în Parlament este…

Oana Țoiu (USR) susține că noul guvern PNL-PSD propus în Parlament este „o oligarhie”: „Media pensiilor speciale este şi va fi de opt ori mai mare decât media pensiilor contributive”

Deputatul USR Oana Ţoiu a criticat, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, propunerile din programul de guvernare în ce priveşte pensia, alocaţiile şi salariile, relatează Agerpres.

În opinia Oanei Ţoiu, guvernul propus la vot este „o oligarhie”, „un număr de oameni care vor din nou să îşi împartă puterea şi resursele” între ei.

„Se vorbeşte mult despre pensii. În alternativa care exista, cealaltă coaliţie, în celălalt program de guvernare, pensia medie în 2022, pe acel algoritm, ar fi fost, surprinzător, mai mare decât pensia medie pe care o calculează acum PSD. Dar ce nu spun ei şi o să vedem la sfârşitul anului 2022 este că media pensiilor speciale este şi va fi de opt ori mai mare decât media pensiilor contributive, dobândite prin munca oamenilor”, a spus ea în şedinţa pentru învestirea Guvernului.

Reprezentanta USR a reproşat noii coaliţii că nu abordează tema salarizării unitare.

„Se vorbeşte mult despre salarii, dar aproape deloc despre marea promisiune a PSD în campanie: salarizarea unitară. De ce s-a uitat salarizarea unitară sau, mă rog, ni se spune că ni se va spune în următoarele trei luni? Pentru că nimeni nu mai vrea să deranjeze pe nimeni. Nimeni nu mai vrea să deranjeze sistemul de pile, bonificarea celor loiali şi încărcarea cu muncă în sistemul public a celor care servesc cetăţeanul, ca să compenseze şi pentru colegi”, a afirmat deputata USR.

Ea a declarat că reprezentanţii PSD sau ai FSN s-ar fi aflat la conducerea Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale timp de 19 ani, iar reprezentanţii PNL – timp de 9 ani. În opinia lui Ţoiu, PSD şi PNL, deşi propun soluţii la problemele sociale, ar fi în realitate „creatorii” acelor probleme.

„Este ca şi cum ai rupe cuiva piciorul şi apoi ai veni cu o cârjă, aşteptându-te să îţi mulţumească, explicându-i că doar cu cârja de la tine şi doar cu ajutorul tău se mai poate deplasa. Şi adevărul este că oricât de strălucitoare ar fi parte a acestor măsuri, sunt cârje. Se vorbeşte mult despre alocaţii. (…) În raportul Comisiei de muncă, alocaţia în iulie era 300 de lei şi în programul acesta o să fie doar 243”, a precizat ea.

Sursa Foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

39 comentarii

 1. E atât de ușor să latri din opoziție!

 2. Fă infecto, voi cu PNL și UDMR nu ați facut același lucru timp de 10 luni? Nu v-ați împărțit puterea și resursele timp de 10 luni? JIGODIILOR!!

  • Ăștia de la USR o tot baga pe asta cu pensii speciale dar când au fost la conducere , nu au făcut nimic legat de pensiile speciale. Sa nu mai zic că ăștia nu au nimic de a face cu democrația . Ăștia sunt pentru obligarea oamenilor să se vaccineze , prin introducerea acelui rahat de certificat care nu e bun de nimic . Dar va ținem minte pe voi ăștia care vreți să ne forțați

  • L-au avut pe Stelian ministru la Justiție care, chiar dacă ar fi întâmpinat piedici din partea PNL și UDMR în aprobare, putea să inițieze, macar pentru imagine, un proiect de lege prin care sa abroge amendamentele Macovei și Stanoiu la Legea Stoica a pensiilor speciale ale magistraților prin care să se revină la pensia de max. 80% din indemnizatia netă, față de 150% cât este acum!
   Nici macar atât nu a fost în stare!
   Acesta ar fi putut constitui un motiv real de scandal si de demitere a lui, nu poeziile acelea invocate de useristi!

  • Tocmai cei de la USR au initiat un proiect de lege privind abrogarea articolului care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari și alți aleși locali. In Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor PSD + PNL au respins proiectul initiat de USR.

   Asa ca du-te in pana mea cu sorcova postacule!!!

  • Eugene vezi ca-ti pute gura

  • Miroase a postac ( stim deja toti ) ! Ce zice CCR .. desfintare in parlament , prin lege prin impozitare etc .

   Proiectul usr a fost respins in comisii desigur pt „observatii pertinente „ ca nu e momentul , ca poate fi contestat la ccr , alte vrajeli .

   La fel si proiectul pt pensiile speciale de primari si CJ CEOs ..

   Puti frate !

  • USR nu a avut o majoritate in Parlament care sa voteze eliminarea pensiilor speciale,
   pentru ca
   lumea nu a votat o majoritate (PNL + PSD + UDMR) care sa vrea (de fapt) eliminarea pensiilor speciale.

 3. Ăștia de la USR o tot baga pe asta cu pensii speciale dar când au fost la conducere , nu au făcut nimic legat de pensiile speciale. Sa nu mai zic că ăștia nu au nimic de a face cu democrația . Ăștia sunt pentru obligarea oamenilor să se vaccineze , prin introducerea acelui rahat de certificat care nu e bun de nimic . Dar va ținem minte pe voi ăștia care vreți să ne forțați

  • Pai in primul rand au renuntat pe pensiile lor parlamentare din mandatul trecut
   In al doilea rand au tot impins dar daca PNL nu vrea ce sa faci? postac care esti

  • Tocmai cei de la USR au initiat un proiect de lege privind abrogarea articolului care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari și alți aleși locali. In Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor PSD + PNL au respins proiectul initiat de USR.

   Asa ca du-te in pana mea cu sorcova postacule!!!

  • @Mirela de la sculărie sculăreasă matrițer șăfă-vezi ca le incurci.Domnu pensat rares bogdanel zicea ca-n 3 zile nu vor mai fi pensii speciale.
   Domnu este europrlamentar,dar se plimba toata ziua prin Romania.
   Iar domnii psd vor avea grija sa le ridice.Scuze, ciuma rosie adica-acum e portocalie.

  • Da, pentru că primari aproape că nu au, iar să se ia de magistrați le-a fost frică!

 4. L-au avut pe Stelian ministru la Justiție care, chiar dacă ar fi întâmpinat piedici din partea PNL și UDMR în aprobare, putea să inițieze, macar pentru imagine, un proiect de lege prin care sa abroge amendamentele Macovei și Stanoiu la Legea Stoica a pensiilor speciale ale magistraților prin care să se revină la pensia de max. 80% din indemnizatia netă, față de 150% cât este acum!
  Nici macar atât nu a fost în stare!
  Acesta ar fi putut constitui un motiv real de scandal si de demitere a lui, nu poeziile acelea invocate de useristi!

  • Tocmai cei de la USR au initiat un proiect de lege privind abrogarea articolului care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari și alți aleși locali. In Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor PSD + PNL au respins proiectul initiat de USR.

   Asa ca du-te in pana mea cu sorcova postacule!!!

  • Tocmai ce-ți ziceam cu latratul! Mai mult nu vă duce bibilica!

  • Ceva argumente ai? Ai venit ai bagat fumigena, ti-ai primit copeica, acum cara-te in pana mea, postacule!

  • Tocmai ti le-am dat, dar, dacă ești analfabet funcțional, cum să înțelegi?!
   Hai, joc de glezne!

  • Nu ti-au ajuns, sau nu le înțelegi?!!

  • Bun Marcele ! Zici ca puteau face mai mult .. asa e !

   Dar etichetarea ta ca postac stii de unde vine ? Din graba de a gasi vinovati tocmai pe aia de au fost si ei 10 luni in guvern . Restul lasi impresia ca-ti par sfinti sau in regula !

   Exercitiu : hai sa vedem cat de rpd desfinteaza pnlsd toate aceste bombe . Sau wait .. vrei sa vina Aur ?! Vezi ca pe aia-i cumpara dragnao la bucata ..

 5. Nu exista pensie contributiva in Romania .
  Sistemul public de pensii este construit ca un sustem MLM . Numai ca baza se ingusteaza pe zi ce trece . Grija economisirii pentru pensie nu trebuie sa fie ( transferata ) la guvernanti . Fiecare cetatean trebuie sa se ingrijeasca de investitiile sale pentru pensie din prima zi de munca . Iar iesirea la pensie sa o stabileasca singur . Faptul ca iesirea la pensie e stabilita prin lege face ca cetateanul sa fie captiv unui sistem MLM de contributivitate . Exista foarte multi oameni care mor inainte sa atinga virsta de pensionare iar contributiile lor pentru pensie se pierd in neant ( sistemul de furaciune guvernamental ). Cetateanul care vrea sa nu mai fie furat trebuie sa ia decizii . Nu vor lua guvernantii decizii pentru eliberarea noastra . Ei sint oibisnuiti sa minuiasca sume imense de bani ( mai ales pe cele din fondul public de pensie si fondul public de sanatate ) . Oameni buni , nu e niciodata tirziu sa luam decizii pentru noi .

  • La acele decizi de care spui tu nu se poate ajunge decât printr-o revoluție, dar ia-ți gândul, pentru că n-are cine să o facă!

 6. nu intelegem ce aveti cu pensiile zise speciale ,Inaltii Demnitari au cu totul alte responsabilitati decit oamenii de rind, merita aceste pensii dupa ce si au sacrificat viata personala in beneficiul natiunii .

  • S-a văzut ca voi nu înțelegeți nimic din realitatea care vă înconjoară pe dedesubt!

 7. Turma de prostaci USL e in delir: de ce n-a desfiintat USR (cu 16% din parlament) pensiile speciale?
  Iaca de ce: pentru ca hotii PSD-PNL-UDMR-minoritati, cei care au infiintat toate pensiile speciale, au 70% din parlament!
  Aceiasi mafioti PSD-PNL-UDMR-minoritati infiinteaza, de la 1 ianuarie, alta categorie de pensionari speciali: alesii locali!

 8. Ce sunt pensiile speciale, dacă nu un joc piramidal? 10 oameni contribuie pentru un ciocoi bugetar îmbuibat. Dar România nu are o economie reală, ea trăieşte din împrumuturi şi PNRR-uri.

  Mai devreme sau mai târziu, schema Ponzi a pensiilor speciale se va prăbuşi. Atunci nimeni nu va mai avea pensii.

  Aşa păţeşti după zeci de ani de jaf organizat. Unii sunt boieri la stat şi alţii sunt sclavi la privat.

  Norocul nostru că îl avem pe Burduja-BANCOREX, ne explică el cum să facem să fim şi noi bogaţi…

 9. Am mai vazut „presă” partinitoare, dar trompetă useristo lgbt ca aici n-am mai văzut. S-a dus naibii toata impartialitatea si deontologia jurnalistica.

  • Cine vrea impartialitate si deontologia jurnalistica poate apela la Latrina3, RTV, Digi24, B1TV, iRealitatea, dcnews.ro, stiripesurse.ro etc. 😀
   Acolo Iohannis, PNL, PSD si UDMR primesc laude impartial, si doar USR e de vina, exact ce doresti tu! 😛

  • La 10 articole despre PNL și PSD apare un (1) articol cu USR și asta ți se pare părtinitor în favoarea USR-ului?

 10. PSD şi PNL au votat împotriva abrogării pensiilor speciale ale primarilor, abrogare cerută de USR. Deci postacii de mai sus mănâncă rhat cu polonicul, ca de obicei.

 11. Dragă Țoiu , compari mere cu pere! Compari munca unui magistrat care beneficiază de pensie de serviciu și a muncit pe brânci 25 de ani ca la ocnă cu pensia unuia care abia a adunat 10 ani de vechime pe salariul minim? Și dacă muncești 30 de ani pe salariul minim NU obții din contributivitate pensia minimă ! Mai ușor cu propaganda asta ieftină, piața muncii există și în privat și la stat (exceptând derapajele).

  • Ca si ce rezultate au magistratii astia, se vede. Chiar merita nu una ci 1000 de pensii speciale.

  • Pentru Vasile (sper nu de la sculărie și el) : te dezamăgesc da eu nu găsesc un alt domeniu în care accezi (la stat) pe meritocrație și multă, multă muncă după ani grei de școală și învățătură ! Părerea ta e una (la care oricine are acest drept) realitatea poate fii diferită…….Nu te oprește nimeni să schimbi tu lucrurile , poți da la INM, poți îndruma o rudă să facă magistrat , așa de pe margine toată lumea îl înjură pe Mutu (Adrian) că a ratat un 11 metri la CM da până una alta nu mai avem în națională un alt Mutu și nici nu ne-am mai calificat la CM ……

  • Măi învățatule și obositule, ție nu tie rușine mă?! V-au cocoșat privilegile, nesimțitule!

  • Pentru marcel a lu’ radulescu să ai tu toate privilegiile mele îți doresc ( să nu dai faliment cu ele( am 0 privilegii)) ! Da poate fata ta, mama ta, sora ta după ce ajunge procuror să îi ancheteze pe ,,cămătati. pianiști, ghenoși etc” așa pe la 3 noaptea și să aibă ,, privilegiul ” să încaseze 7 000 de RON pe lună! ,,Succese” multe de-astea așa mărunte !

 12. Plin de postaci USL-isti pe aici.
  Rares Bogdan membru USL elimina pensiile speciale in 30 de zile. USR a initiat abrogarea pensiilor speciale pentru primari ce intra in vigoare la anu. USL a votat impotriva.

 13. Pentru unii cu pensii speciale sa-si amintească de: carnete note, calificative, punctaje, recomandări, foști colegi, foști prieteni. Privind în jurul lor, poate se întreabă: suntem singurii locatari ai acestei țări?, suntem creați sau născuți?.