G4Media.ro

Oana Bizgan, inițiatoarea legii pentru mărirea pedepselor pedofililor, care a fost atacată…

Oana Bizgan, inițiatoarea legii pentru mărirea pedepselor pedofililor, care a fost atacată la CCR: Ministerul Justiției spune că discriminăm pedofilii și violatorii/ Nu știu exact în ce oameni alege domnul Orban să își pună încrederea

Deputatul Oana Bizgan, inițiatoare legii pentru mărirea pedepselor pedofililor și violatorilor, a criticat decizia Guvernului Orban de a ataca legea la Curtea Constituțională pe motiv că ar discrimina această categorie de infractori. Documentul poate fi consultat aici. 

”Ministerul Justiției spune că discriminăm pedofilii și violatorii (…) Nu știu exact în ce oameni alege domnul Orban să își pună încrederea, , pe unii dintre ei îi apreciez și îi stimez, dar cu siguranță și dumnealui știe că PNL nu își permite o bilă neagră de la popor, mai ales că urmează două runde electorale extrem de importante”, a scris Bizgan, luni, pe Facebook.

Mesajul integral:

”Una dintre cele mai importante lecții din acest mandat a fost asta: nu contează numele partidului, ci contează oamenii din interior cu care lucrezi. În partide și în administrația publică există oameni onești, care vor să miște lucrurile, dar ˝orice grădină are uscăciuni˝.

Desigur, importanți sunt atât liderul, cât și oamenii în care alege să își pună încrederea. Pentru că ei vor dicta mersul drumurilor. Și vedem asta la toate partidele, noi sau vechi. Nu știu exact în ce oameni alege domnul Orban să își pună încrederea, pe unii dintre ei îi apreciez și îi stimez, dar cu siguranță și dumnealui știe că PNL nu își permite o bilă neagră de la popor, mai ales că urmează două runde electorale extrem de importante.

Dar fiecare lider este răspunzător și pentru ˝uscăciunile˝ din ogradă. Inclusiv pentru această decizie. Să ataci la CCR o lege care ridică pedepsele minime pentru prădătorii sexuali ridică multe semne de întrebare. Am încă speranța ca domnul Orban va lua deciziile corespunzătoare cu privire la acest “demers al MJ-ului”. De când am depus această lege am avut zeci de discuții cu reprezentanții MJ, cu experții din domeniu. Întotdeauna procesul era același: “așa e făcut Codul Penal, așa trebuie să rămână”, “nu putem spune că violul este mai grav ca omorul” etc. Și după luni bune de lucrat cot la cot cu ei și cu echipa mea, am reușit să scoatem o formă acceptabilă și susținută de MJ.

Aceasta a trecut de Parlament și a mers la promulgare. Doar că MJ a mai avut ceva de spus: că discriminăm pedocriminalii și violatorii. Și va trebui să așteptăm decizia CCR, la finalul lunii septembrie. Vă las pe voi să citiți motivarea, pentru că orice discuție de cine ce a zis este atât, o discuție. Între timp, pedocriminalii și infractorii sexuali știu că pot face victime oriunde și oricând, pentru că oricum primesc cu ˝suspendare˝. Asta dacă sunt prinși.

Pentru CCR și pentru MJ și pentru oricine care crede în țara asta că suntem prea drastici cu prădătorii sexuali, am doar două lucruri de spus:
– Eu nu mă voi opri.
– Violul este considerat crimă împotriva umanității de către Curtea Penală Internațională din 1998. Suntem în 2020, domnilor. Ne trezim? Eu știu că ˝România pro europeană˝ sună bine în campanie, dar e timpul să ajungem și noi la stadiul în care demonstrăm, nu doar zicem”, a scris Bizgan pe Facebook.

sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. „Ministrul Justitiei spune ca discriminam pedofilii si violatorii…”, -inchisi in celule farà lumina ,aruncata cheia in fundul Marii Negre ,nu tinuti pe banii societatii in inchisori de lux…

 2. De acord cu duritatea pedepselor pentru pedofilie si violul definit ca act sexual obtinut imotriva vointei victimei prin abuz de autoritate, santaj, constrangere fizica, amenintare, bataie, violenta, etc. !00% corect, parnaie maxima!!!!

  Dar daca e ”violul” definit de stanga radicalizata ca in Suedia unde femeile se pot razgandi si-si pot retraga consimtamantul la propriu a doua zi dupa consumarea actului sexual pentru ca au un sentiment de inconfort , atunci vorbim de abuz neomarxist de rahat care va putea duce la abuzuri grave, santaj, exmatriculare si trimiterea dupa gratii a unor oameni nevinovati.

  A pune o asemenea arma legislativa in mana unor persoane frustate pentru ca nu-si pot impune diverse strategii sau a unor persoane sociopate obsedate de manipulare si power games este o marsavie morala de neacceptat.

  • Sesizarea facuta la CCR are ca obiect doar termenii de prescriptie, o aiureala. Iar legea in sine adauga sau modifica mai multe aliniate in sensul de a stabili conditii mai clare pentru a pedepsii violatorii si pedofilii, daca vrei mai multe detalii poti citi aici (documentul are doar cateva pagini):

   http://www.cdep.ro/proiecte/2020/100/00/1/967A.PDF

   Lucrurile aduse in discutiie de tine au legatura mai degraba cu modul in care fapta este anchetata, iar legea in cauza dupa cum spuneam in principal mareste niste pedepsi, deci aici nu-i vorba de nimic neomarxist, orice ar mai insemna si asta : )

 3. deci PNL iubeste pedofilii si violatorii?

  • Nu-i iubeste dar probabil PeNaLe are in compozitie astfel de scursuri si trebuie sa fie toleranti cu ei, altfel pierd voturi importante!

 4. In tara cu cei mai putin copii pe cap de locuitor din UE, USR pune problema cum trebuie. Multumim, Greta!

 5. @Oana Bîzgan: „nu contează numele partidului, ci contează oamenii din interior cu care lucrezi”

  Ba, mai contează şi oamenii din exteriorul PSD, care lucrează cu aceleasi argumente populiste.

 6. Legile trebuie elaborate de persoane care actioneaza rational si tin seama de opiniile expertilor din justitie( deoarece acestia au pregatire si experienta in domeniu – de aceea exista comisii juridice care verifica legile si de al caror acord este nevoie ) , nu de cineva care reactioneaza emotional si care are interese electorale, fiindca are in minte : „mai ales ca urmeaza doua runde electorale extrem de importante”.

 7. Discriminarea violatorilor si pedofililor? Eu as introduce pedepse de minimum 10 ani fara eliberare conditionata. In cazuri grave de pedofilie, cu multe victime, as introduce pedeapsa cu moartea.

 8. Vai de capul vostru.
  Ce-ai făcut Bobiță ???
  Pedofiliii și violatorii se simt discriminaț ???
  Medicamente . medicamentee … Bălăceanca .
  Caz de targă .
  Să vină ambulanța!!!
  Medicamente .
  Se poate și pentru covidel.
  Multe medicamente!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.