G4Media.ro

O trupă rock din Japonia îşi cere scuze pentru un videoclip incorect…

Sursa Foto: Captură Youtube

O trupă rock din Japonia îşi cere scuze pentru un videoclip incorect politic referitor la Cristofor Columb / Trei personaje celebre descoperă o insulă locuită de persoane care seamănă cu maimuțele

Grupul rock japonez Mrs Green Apple şi-a cerut scuze şi a retras un videoclip în care unul dintre muzicieni, jucând rolul lui Cristofor Columb, interpretează o melodie alături de bărbaţi cu aspect simian, a anunţat casa sa de discuri după controversa generată, informează vineri AFP, transmite Agerpres.

Videoclipul „Columbus” îi înfăţişează pe cei trei membri ai grupului în rolurile lui Cristofor Columb, Napoleon Bonaparte, respectiv Ludwig van Beethoven.

În videoclip, cele trei personaje celebre descoperă o insulă locuită de persoane care seamănă cu maimuţele, pe care le învaţă să călărească şi să tragă o ricşă.

Potrivit unei declaraţii dată publicităţii joi, a doua zi după lansarea videoclipului, de casa de discuri a grupului, Universal Music Japan, conţinutul acestuia dezvăluie „o lipsă de înţelegere a contextelor istorice şi culturale”.

Unul dintre membrii grupului, Motoki Ohmori, şi-a prezentat la rândul său scuze. „N-am avut niciodată intenţia de a crea conţinut discriminatoriu sau de a promova o poveste tragică”, a afirmat el.

Videoclipul a stârnit numeroase critici pe reţelele sociale, utilizatorii denunţând aluzii la sclavie şi discriminare.

„O viziune a istoriei conform căreia Cristofor Columb a fost un erou care a ‘descoperit’ noul continent este depăşită”, a scris un utilizator pe reţeaua socială X. „Ceea ce s-a întâmplat după Cristofor Columb a fost genocidul populaţiilor autohtone şi sclavia”, a adăugat el.

„Chiar nu a fost nimeni” în echipa implicată în lansarea acestui nou videoclip „care să fi studiat istoria lumii?”, a scris indignat autorul unui comentariu pe YouTube.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...