G4Media.ro

O tânără din Iaşi, designer 3D pentru Adidas / ”Mă ajut în…

Sursa foto: Ziarul de Iași

O tânără din Iaşi, designer 3D pentru Adidas / ”Mă ajut în procesul de creaţie de inteligenţa artificială” / A absolvit London College of Fashion

Ilinca Lungu lucrează ca designer 3D pentru celebrul brand german Adisa de aproape trei ani, iar creaţiile ei ajung în magazinele companiei din toată lumea, relatează Ziarul de Iași.

A absolvit facultatea London College of Fashion în anul 2020, în momentul în care restricţiile Covid erau printre cele mai severe. Din această cauză, nu a avut ocazia să îşi coase şi nici să îşi prezinte colecţia finală pe podium, eveniment foarte important în viaţa fiecărui absolvent de design vestimentar, asta datorită atenţiei media care poate aduce oportunităţi de angajare. Aşa că a făcut prezentările de licenţă online.

A început să înveţe designul 3D, pentru care nu ai nevoie decât de un calculator, şi să colaboreze cu diferiţi prieteni din facultate, într-o încercare de a stabili o comunitate digitală, din care puteau învăţa în afara unui spaţiu fizic comun, la care nu aveau acces niciunul dintre ei.

În această ramură de design, creatorul lucrează cu un model 3D care poate fi mişcat, rotit, suflecat şi aranjat similar cu un produs din viaţa reală.

Prin această metodă inovativă, comunicarea cu fabricile devine mai eficientă, fiindcă înţeleg mai uşor cum trebuie executat produsul, spune Ilinca.

Ea este de părere că AI va modela viitorul modei, dar este greu de spus cu precizie cum, de vreme ce noutăţile în AI apar de la o zi la alta. Ea vede potenţialul acestor tehnologii, aşa că le utilizează în procesul de creaţie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și să ai și chef de muncă. Unii degeaba fac școli înalte și scumpe. Această creatoare a fata scriitorului Dan Lungu. El creativ în scriere, ea în modă. Bravo lor!