G4Media.ro

O tânără care suferea de o depresie gravă, tratată cu succes în…

O tânără care suferea de o depresie gravă, tratată cu succes în SUA cu ajutorul unui implant cerebral electric/ Intervenția a costat 35.000 de euro

O tânără în vârstă de 36 de ani, care suferea de o depresie gravă, a fost tratată cu succes, în Statele Unite, cu ajutorul unui implant cerebral electric, o premieră, un experiment care poate fi realizată numai în cazul unor pacienţi cu o tulburare mentală gravă.

”Când am fost stimulată prima oară, am simţit cea mai intensă senzaţie de bucurie, iar depresia mea a fost un coşmar îndepărat pentru un moment. Era pentru prima oară când am râs sau zâmbit spontan în ultimii cinci ani”, declară Sarah, pacienta tratată.

Într-o primă fază, cercetătorii au reuşit, cu ajutorul unui implant cerebral, să localizeze zona cerebrală a acesteia în care se manifestau simptome depresive.

Ei au decis, ulterior, să instaleze un implant permanent, care să detecteze activitatea ”specifică depresiei”, în amigdala cerebrală a tinerei.

Acest procedeu permite implantului să transmită zilnic aproximativ 300 de mici descărcări electrice, nedureroase, creoerului tinerei, în tratarea depresiei.

Acest experiment este un ”progres incredibil în cunoaşterea noastră a funcţiei cerebrale care stă la baza bolilor mentale”, şi-a exprimat satisfacţia coordonatoarea proiectului, Katherine Scangos, profesor asistent de psihiatrie clinică la Universitatea California din San Francisco.

Tânăra pacientă consideră că începe o nouă viaţă după cinci ani de suferinţă.

Această terapie i-a redat ”o viaţă demnă să fie trăită”, apreciază ea.

Această intervenţie a costat aproximativ 35.000 de dolari.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Se rezolva mai ieftin, dar nu in US … Fara chip. „NinePerfectStrangers”.

 2. Ei, asta da cip valabil, nu saracia aia pe care o baga Bill Gates in vaccinuri!

  Sunt ironic!

 3. Bai jurnaliștii lui clej, treijcinci de mii de dolari sau euro? Ca ne lovește dreacu depresia calculând.

 4. Asa incepe nebunia , primii astia cu depresii , dupa aia mai inventea a ei ceva.

 5. Depresia e boala inventata a secolului XXI.

 6. Daca nu se incarca din temperatura creierului e slabut. Pica bateria, vine suicidul … In special cand te obisnuiesti.

  In general, astfel de probleme se trateaza cu metode total diferite si contra-intuitive : Abandonarea consumului de fainoase si zahar !

  In foarte multe cazuri sunt dereglaje metabolice, carente nutritive + o perspectiva completa asupra realitatii(aici e cel mai greu).

  Psihiatrii te arunca direct in SRRI-uri si anti-psihotice, nu tin cont de varsta, ceea ce-i foarte grav si condamnabil, in loc sa-ti ceara analizele(practic, habar n-au conostiinte nutritioniste).

  In afara, primul tratament(si cel mai des) e litiumul, care se lipeste pe receptorii de magneziu, dar nu stiu cum de nu e logic ca persoana respectiva are niste carente de VERDETURI (Legume, Fructe, fibre — care au un rol dincolo de mama psihiatriei, afecatand-o profund)

  Toate astea in tandem c-o filosofie de viata care lipseste total in uninanimitate, pt. ca nu exista absolut niciun consens obiectiv despre ce e viata si cum trebuie traita. + presiunile consumerismului narcisist extrem de agresiv.

  O ciorbita care face mai bine de 10% din populatia planetei sa sufere agnoniseli inutile …

 7. Astept un comentariu mai maricel aici(al meu). Hai, fiti generosi, poate salva vieti. (ce scrie acolo e bazat pe proprie experienta, ca sa ne lamurim) 🙂

 8. P.S. : Daca ati fi citit toate cartile pe care le-am postat aici erati impacati. (sper totusi comentariul)

 9. plecați mă cu vrăjeala asta sinistra, si pacemaker ul salvează vieți pana când se scurtcircuiteaza, tot lingeți frizura fake a lui musk

  • Bravo, hefe! Domnule, cum se prind astia cu doua clase de toate chestiile…