G4Media.ro

O sută de copaci plantați pe Bulevardul Elisabeta din Capitală, printr-un proiect…

Sursa Foto: ALPAB/ Facebook

O sută de copaci plantați pe Bulevardul Elisabeta din Capitală, printr-un proiect de bugetare participativă: mesteacăn auriu, ginkgo biloba, stejar roşu, arbore de gumă / Ultimul arbore – plantat de Nicuşor Dan

Un număr de 100 de arbori au fost plantaţi pe Bulevardul Regina Elisabeta, în baza unui proiect de bugetare participativă câştigat în anul 2022 de Asociaţia Străzi pentru Oameni, transmite Agerpres.

Ultimul dintre aceşti puieţi a fost plantat, miercuri, de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, alături de reprezentanţi ai asociaţiei şi angajaţi ALPAB.

Printre noii arbori se numără: mesteacăn auriu, ginkgo biloba, stejar roşu, arbore de gumă şi glădiţe.

Proiectul „Coroană verde pentru Regina Elisabeta” vizează reabilitarea spaţiilor verzi de pe Bulevardul Regina Elisabeta şi completarea cu arbori în alveolele libere, acolo unde copacii s-au uscat sau au fost tăiaţi.

„Ei vor fi udaţi timp de trei ani. Nu doar îi plantăm, ci o să îi udăm mai departe timp de trei ani, pentru ca ei să ajungă la maturitate şi să poată să se descurce singuri. Bulevardul o să arate bine”, a spus Nicuşor Dan, la eveniment.

El a reamintit că Primăria Capitalei finanţează, în urma unor concursuri, proiecte iniţiate de organizaţii de mediu, sociale sau de cultură. În decurs de trei ani, au fost declarate câştigătoare 25 de proiecte din zona mediu.

Directoarea ALPAB, Corina Bega, a precizat că au fost extrase rădăcinile arborilor uscaţi, iar echipele au lucrat inclusiv în timpul nopţii pentru a nu afecta traficul rutier.

„Redăm strălucirea acestui bulevard, care este emblematic pentru Capitală”, a spus ea.

Publicitate electorală

Reprezentanţii asociaţiei au precizat că ideea proiectului îi aparţine lui George Vasiliu, fondator al ONG-ului.

„Noi îl vedem ca pe o moştenire, pentru că George nu mai este printre noi, din păcate. Era visul lui, în timpul perioadei în care se lupta cu boala, să lase în urmă aceşti copaci pe bulevard. E ceva extrem de important pentru noi. (…) Ne-ar plăcea să fie un exemplu şi pentru alte zone. În fiecare zi primim mesaje de la oameni: ‘Vrem să plantaţi şi la noi! Şi pe Bulevardul Carol, şi pe Şoseaua Olteniţei’. Am vrea să fie un început mai degrabă şi un exemplu pentru toate bulevardele din Bucureşti”, a spus reprezentanta asociaţiei, Teodora Ştefan.

Pe 15 aprilie, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti informa că 64 de arbori au fost tăiaţi de pe Bulevardul Elisabeta, fiindcă erau uscaţi sau în declin biologic avansat.

„Plantăm acum 97 de arbori tineri, un soi mai rezistent la noxe, mai înalt, mai verde, cu frunziş bogat şi cu siguranţă mai plăcut ochilor. (…) Copacii tăiaţi se aflau în declin biologic şi reprezentau un pericol pentru oameni şi pentru maşini, fiindcă puteau produce accidente. Dintre cele 64 de trunchiuri, la nouă arbori – cei mai zdraveni – am reuşit să le salvăm rădăcina şi vor fi transplantaţi în Parcul Izvor”, preciza ALPAB.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Să dea Dzeu să fie ultimul arbore plantat de Nicușor Dan!

    • Pe lângă covrig ai primit și o vacanță în Grecia sau ochelari și bicicleta? Firea sau Piedone sau care dă mai mult? Cred ca ai o dilema grea de rezolvat până la alegeri.

  2. Ati uitat sa spuneti ca au taiat si arbori sanatosi, cu coroane mari ca sa planteze puieti care nu au nici un efect. le-a trebuit 4 ani sa planteze niste puieti

    • Fals. Arborii taiati nu erau sanatosi.

      Fals, nu a durat 4 ani sa planteze arbori. Este vorba despre proiectul care a castigat bugetarea participativa in 2022, iar timp de 2 ani a durat birocratia, avize, proiectare, etc