G4Media.ro

O senatoare PNL acuză PSD că sabotează alegerile pentru președinția României după…

O senatoare PNL acuză PSD că sabotează alegerile pentru președinția României după ce comisia de anchetă a europarlamentarelor a sigilat tabletele pentru prevenirea votului multiplu / Olguța Vasilescu: Tabletele vor fi desigilate în timp util

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a acuzat marți PSD că pune în pericol desfășurarea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie prin măsurile impuse de Comisia parlamentară de anchetă, care a dispus sigilarea tuturor tabletelor folosite la scrutinul din mai și care ar urma să fie utilizate și la cel din toamnă.

“În prezent, cele cca 19.000 de tablete utilizate la alegerile europarlamentare din acest an sunt sigilate ca urmare a măsurilor dispuse de Comisie și, prin urmare, inaccesibile reprezentaților Autorității Electorale Permanente (AEP) care au obligația instruirii operatorilor acestor dispozitive. În condițiile în care, la alegerile europarlamentare, procesul de selecție și instruire s-a întins pe durata a 94 de zile, doresc să trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, în cel mai fericit caz, după tergiversarea finalizării raportului Comisiei de anchetă până spre finalul lunii septembrie, membrii AEP vor avea la dispoziție cca 40 de zile pentru implementarea procesului de instruire”, a declarat Nicoleta Pauliuc, potrivit unui comunicat de presă.

Senatoarea PNL a mai spus că, suplimentar față de procesele electorale derulate anterior, au fost introduse noi elemente ce vor trebui gestionate de operatorii tabletelor și va fi necesară și achiziția de noi dispozitive, ceea ce va produce întârzieri suplimentare.

“Dacă adăugăm faptul că, până la această dată, nu au fost achiziționate cele 4.000 de tablete necesare votului din diaspora, avem deja conturat tabloul unei organizări defectuoase programate. Nu în ultimul rând, pentru a înțelege pe deplin abordarea aparent incoerentă și contradictorie a PSD, trebuie amintită strania decizie a Guvernului Dăncilă care a emis în 27 august a.c. – înainte de aflarea verdictului Comisiei de anchetă – HG 631, care stabilește la art. 5, alin. 1 că la alegerile prezidențiale din luna noiembrie vor fi folosite același soft și aceeași infrastructură utilizate în alegerile pe care le anchetează”, a mai spus Pauliuc.

Și prim-adjunctul directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Ionel-Sorin Bălan, a făcut marți apel la Comisia parlamentară de anchetă pentru a permite desigilarea tabletelor, astfel încât ca în perioada următoare, din 15 septembrie, STS să poată lucra cu sistemele respective.

„În diaspora vor fi peste 500 de secţii de votare noi. Noi va trebui să ştim calitatea serviciului de internet, consider că dacă din data de 15 (septembrie – n.r.) ne va permite comisia să lucrăm cu sistemele respective, pentru că nu avem nimic de ascuns”, a mai spus Bălan.

Președinta Comisiei de anchetă a alegerilor europarlamentare, Lia Olguța Vasilescu, a declarat pentru G4Media.ro că desigilarea tabletelor urmează să fie supusă votului comisiei, care se va întruni în ședință săptămâna viitoare. Potrivit acesteia, procesul electoral pentru alegerea președintelui României nu va fi pus în pericol.

Foto: Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc. Sursa: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Panică!
    Ne descurcam, USR PLUS au soluția.
    Orice hop poate fi trecut apeland la diferite metode.

  2. Olguţa va sabota alegerile.

  3. De ce nu se achiziționează noi tablete?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.