G4Media.ro

O şcoală din Italia, vizată de o inspecţie după ce a scutit…

sursa foto: Unsplash/ Nicola Fittipaldi

O şcoală din Italia, vizată de o inspecţie după ce a scutit doi elevi musulmani de studiul operei ”Divina Comedie” a lui Dante Alighieri, pentru că e în contradicţie cu credinţa lor

Ministrul italian al Educaţiei a spus vineri că inspectează o şcoală din nordul Italiei după ce un profesor a scutit doi elevi de studiul operei ”Divina Comedie”, de Dante Alighieri, întrucât intră în contradicţie cu credinţa lor musulmană, informează Reuters.

Un profesor de la un liceu din Treviso, o localitate situată la 40 de kilometri de Veneţia, s-a sfătuit cu familiile elevilor şi, având în vedere contextul poemului lui Dante, a fost de acord să-l înlocuiască cu o operă a unui alt autor medieval, Giovanni Boccaccio, a relatat presa locală.

Dante, considerat cel mai mare poet al Italiei, a descris călătoria sufletului către Dumnezeu trecând prin Iad, Purgatoriu şi Paradis. Autorul l-a plasat pe profetul Mahomed printre sufletele din Iad, considerându-l un semănător de discordie.

”Am ordonat o inspecţie pentru a verifica cum s-au petrecut de fapt lucrurile”, a spus ministrul Educaţiei, Giuseppe Valditara, în cadrul unei conferinţe de presă, adăugând că excluderea din programa şcolară a unuia dintre pilonii literaturii noastre… este complet inadmisibil”.

Mişcarea părinţilor din Italia a luat de asemenea poziţie împotriva deciziei profesorului, spunând că ”incluziunea şi respectul pentru diversitate trec prin cultura clasică”.

Giuseppe Valditara, membru al partidului Liga (extremă-drepta), a spus că nu ştie dacă decizia profesorului are la bază ”motive religioase sau culturale sau plângeri ale unor părinţi”.

Luna trecută, Valditara a criticat o şcoală situată la periferia Milano pentru că s-a închis în ultima zi a Ramadanului pentru a veni în întâmpinarea dorinţei numeroşilor elevi musulmani şi ai familiilor acestora.

La acea vreme, preşedintele Sergio Mattarella şi-a exprimat susţinerea pentru şcoală şi a adus un omagiu ”eforturilor depuse de profesori şi de organizaţiile şcolare pentru îndeplinirea unei sarcini valoroase şi deosebit de solicitante”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Islamizarea Europei pas cu pas, cu complicitatea unor cozi de topor ! Dacă nu le place cultura occidentală, musulmanii sunt liberi să plece înapoi în țările lor. Nimeni nu i-a chemat, nimeni n-o să-i oprească.

  2. Acum european ar fi sa se scoata acel studiu sj sa se introduca un studiu musulman, nu?