G4Media.ro

O rețea de prostituție și trafic de persoane a fost destructurată în…

Sursa foto: Pexels

O rețea de prostituție și trafic de persoane a fost destructurată în Iași, după 14 percheziții DIICOT/ Inculpații își atrăgeau victimele prin metoda loverboy

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciu Teritorial Iaşi, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, efectuează 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, transmite Agerpres.ro.

Simultan, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei şi Poliţia Metropolitană efectuează 3 percheziţii domiciliare în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

Potrivit unui comunicat remis presei, la percheziţiile efectuate pe raza judeţului Iaşi participă patru ofiţeri din cadrul Metropolitan Police şi un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra participă şi doi poliţişti din cadrul BCCO Iaşi.

„În cauză, s-a reţinut că mai multe persoane, începând cu anul 2014, au recrutat de pe teritoriul României opt persoane vătămate, majore, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei pe teritoriul Marii Britanii. Victimele au fost transportate în Londra şi adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituţia în folosul şi sub stricta coordonare a traficanţilor. Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanţi a fost realizată inclusiv prin oficializarea relaţiilor (căsătorie)”, se menţionează în comunicatul de presă.

Aceeaşi sursă precizează că în urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 70.000 euro fiecare şi suma de circa 40.000 lire sterline.

Urmează ca 14 persoane să fie aduse la sediul DIICOT Iaşi în vederea audierii.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. absolventi de la academia fratilor Tate in actiune