G4Media.ro

O recepţie cu premierii Justian Trudeau şi Giorgia Meloni a fost anulată…

sursa foto: Unsplash/ Obi - @pixel8propix

O recepţie cu premierii Justian Trudeau şi Giorgia Meloni a fost anulată din motive de securitate

O recepţie la Toronto reunindu-i pe premierul canadian Justin Trudeau şi omoloaga său italiană Giorgia Meloni a fost anulată sâmbătă seară din „motive de securitate”, a informat biroul prim-ministrului Trudeau, în contextul în care în apropierea locului evenimentului avea loc o manifestaţie pro-palestiniană, scrie AFP, transmite Agerpres.

Potrivit presei canadiene, sute de manifestanţi pro-palestinieni s-au adunat în faţa Galeriei de Artă din Ontario, în centrul metropolei canadiane, unde era organizată serata.

„Evenimentul a fost anulat din motive de securitate”, a declarat pentru AFP seara târziu Jenna Ghassabeh, secretar de presă al biroului premierului, fără a oferi alte detalii.

Mai devreme în cursul zilei, cei doi lideri din G7 au avut o reuniune bilaterală în cursul căreia au discutat mai multe probleme, printre care „criza foarte dificilă din Orientul Mijlociu”, a subliniat Giorgia Meloni.

Potrivit televiziunii publice CBC, intrarea unor invitaţi la recepţie a fost blocată de manifestanţi care se opun modului în care Canada reacţionează în conflictul dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza. Între 200 şi 300 de manifestanţi au participat la protest, potrivit postului canadian.

Înregistrări video şi fotografii care circulă pe reţelele sociale arată şi o prezenţă puternică a poliţiei în apropierea muzeului.

Războiul declanşat pe 7 octombrie de un atac fără precedent efectuat de comandourile Hamas infiltrate din Fâşia Gaza în sudul Israelului s-a soldat cu moartea a cel puţin 1.160 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

Drept ripostă, Israelul a promis să ”nimicească” Hamas şi a lansat o amplă operaţiune terestră şi aeriană în Fâşia Gaza care a făcut peste 30.300 de morţi, în majoritate civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării palestiniene.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...