G4Media.ro

O petiție privind excluderea PSD din familia socialiștilor europeni a fost depusă…

O petiție privind excluderea PSD din familia socialiștilor europeni a fost depusă în Parlamentul European: Excluderea PSD ar fi o reafirmare a valorilor și obiectivelor Alianței S&D

O delegație de români care trăiesc în străinătate au depus marți la Parlamentul European o petiție semnată de aproape 18.000 de persoane prin care solicită excluderea PSD din familia socialiștilor europeni.

”Petiția <<Exclude PSD>> din fracțiunea social-democrată a fost predată europarlamentarului Jo Leinen (S&D, Germania) în Parlamentul European, la Strasbourg”, se arată într-un comunicat al inițiatorilor demersului.

Delegația formată din patru petiționari a fost primită de europarlamentarul social-democrat Jo Leinen în cadrul unei întrevederi care a durat 30 de minute. Europarlamentarul Jo Leinen este membru în comitetul AFCO pentru probleme constituționale din cadrul Parlamentului European.

”Delegații au argumentat că excluderea PSD ar distanța Alianța S&D și Parlamentul Uniunii Europene de un partid politic extrem de controversat, controlat la ora actuală de către persoane care au slăbit normele fundamentale ale oricărei societăți democratice prin introducerea unei legislații criticate atât politic, cât și la nivelul organismelor de specialitate. Aceste modificări au fost impuse de obicei prin procedee care au eludat orice dezbatere, de exemplu ordonanțe de urgență. Excluderea PSD ar fi o reafirmare a valorilor și obiectivelor Alianței S&D”, se mai arată în comunicat.

Petiționarii subliniază că experiența de până acum a arătat că atitudinea pasivă a fracțiunii S&D față de PSD din ultimii ani nu a avut rezultatele scontate.

”Din contră: în timp ce PSD a  realizat controversata “reformă a justiției”, partidul lui Liviu Dragnea a putut folosi prestigiul calității de membru în fracțiunea S&D pentru a crea în fata propriilor alegători iluzia unei legitimări internaționale. De asemenea, prin asocierea PSD cu social-democrația europeană, o parte a electoratului român consideră în mod greșit că există o identitate de valori între PSD și partidele social-democrate europene”, precizează aceștia.

Nu în ultimul rând, mai spun inițiatorii petiției, o excludere a PSD ar semnala că Parlamentul Uniunii Europene, prin intermediul Alianței S&D, susține lupta împotriva corupției în toate statele membre ale Uniunii Europene, în general, și România, în special.

Petiția a fost depusă atât în limba română, cât și în limba germană.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Borfasii, hotii si penalii NU AU CE CUTA IN PE !
  In cocina psd nu pot fi decât asemenea gunoaie, un om cinstit nu poate fi complice la ticalosiile Ciumei Rosii conduse de Ciocoiul de Teleorman

 2. PSD trebuie interzis si in Romania.Procesul Comunismului trebuie dus la bun sfarsit.PSD a ajuns un partid extremist ,toxic si periculos pentru democratia romaneasca.

  • Cine sa-i excluda? Credeti ca vor vota vreodata in parlament asa ceva? No way! Cred ca noi, cei care mergem la vot(si ar fi bine sa mergem multi) suntem singurii care o putem face. Avem o arma de care psd-ul se sperie cel mai mult:STAMPILA DE VOT.

 3. People with too much time at their hands….. Get a real job, ass@oles!!!

  • Nu stim exact de unde a fost lansata acuzatia, dar am auzit ca userul GOGU i-o suge lui Dragnea pe ruble.. acum nu stiu ce sa zic.. sa se stearga la gura cu hartia de 1000 ruble si sa zica sincer cine i-a umplut gura cu „semintie” pzdista..

   Acu nah, e doar un zvon..

   #muiepsd #muiealde #muieudmr

  • @georgel, numai acuzații aveți în cap, retardaților. Auzi la el, „acuzația”….Bă, cineva ar trebui să îi pună sub acuzare pe ai tăi că te-au crescut să fi un dobitoc!

 4. Cred ca ar fi oportun sa fie exclusi din galaxie .

 5. @Admin: de ce nu mi se publica comentariul? Problema este ca l-am facut pe Dragnea puscarias cu acte in regula sau ….? Multumesc!

 6. pe acea pancarta lipseste M#I3 P$D

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.