G4Media.ro

O nouă tranșă cu peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajunge…

O nouă tranșă cu peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajunge joi în România

163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale
terestră, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare din cadrul Institutului „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Vaccinarea cu doze de la AstraZeneca a început în 15 februarie în România, pentru persoanele de 18-55 de ani cu boli cronice sau care lucrează în domenii esențiale.

Urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

sursa foto: astrazeneca.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. astra zeneca nu se consuma de la o transa la alta ( cine are cont pe site rovaccinare poate verifica ) , singura solutie ar fi fost administrarea prin medicul de familie ( se transporta la 2-8 grade ca multe alte vaccinuri ) ma gandesc ca e deja prea tarziu , lumea si-a pierdut incederea in campanie.

  • Si eu am aceeași impresie, e ciudat să ai abia trei la sută vaccinați și să fie doldora de locuri libere peste patru zile.
   Cu AZ pare să fie un mare fail.
   Cei informați așteaptă să se vaccineze cu Pfizer, iar cei mai in vârstă sau/și de la țară, care habar n-au cum să se programeze, nu pot fi vaccinați cu Zeneca, vaccin care ar putea ajunge mult mai ușor la ei.
   Cunosc persoane din ambele categorii.

  • Cred ca ai scris gresit ” campanie” , lumea si-a pierdut increderea in ” companie ” , cu Pfizer sau Moderna s-ar vaccina foarte multi

 2. Da, foarte putini se inscriu la vaccinarea cu Astra Zeneca. Ar trebui sa se dea drumul si celor din etapa a treia pentru programari. Si sa se faca echipe mobile pentru vaccinari in mediul rural.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.