G4Media.ro

O nouă pârtie de schi va fi construită la Arefu, în nordul…

O nouă pârtie de schi va fi construită la Arefu, în nordul județului Argeș, la 200 km de București. Proiectul a început în 2012, dar a pierdut finanțarea europeană

Guvernul vrea să aprobe trecerea unei suprafețe de 3,07 hectare din fondul forestier național în proprietatea comunei Arefu, jud. Argeș, pentru construcția unei noi pârtii de schi, după ce proiectul inițial a fost abandonat din lipsă de fonduri.

Pârtia ar urma să fie construită în zona Ghiţu-Molivişu, în nordul județului Argeș. Inițial, proiectul a început în 2012, cu finanțare europeană. După trei ani, însă, termenele de construcție nu au fost respectate, iar proiectul a fost abandonat, inclusiv pe fondul unor defrișări ilegale și a unor anchete care au blocat lucrările. Banii europeni au fost restituiți în 2016, scriu jurnaliștii de la Jurnalul de Argeș.

Pârtia va fi la circa 90 de km de Pitești.

Proiectul noii pârtii a fost inclus de Guvernul Orban în master-planul de turism, iar lucrările vor putea începe după ce ce trecerea terenului către primăria Arefu va fi finalizată.

În România sunt omologate în acest moment peste 330 de pârtii de schi.

sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. O noua investitie falimentara cu peisaje de horror.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.