G4Media.ro

O nouă metodă pentru a putea candida a treia oară la conducerea…

O nouă metodă pentru a putea candida a treia oară la conducerea universității: rectorul Universității din Oradea demisionează – eBihoreanul.ro

Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a convocat Senatul academic pentru a anunţa că renunţă la funcţie, în favoarea calităţii de senator câştigată recent, scrie publicația eBihoreanul.ro. “Demisia lui Bungău din funcţia de rector era previzibilă”, spun jurnaliștii citați, care precizează că acesta a câştigat un mandat în Senatul Universităţii şi, potrivit legii, trebuie să decidă în ce funcție preferă să rămână.

Aflat la finalul celui de-al doilea mandat de rector, Bungău câștigă prin renunțarea la funcție o portiță pentru a candida la al treilea mandat de rector, la alegerile din luna aprilie. Amintim că Legea educației prevede, la articolul 213, că “durata mandatului de rector este de 4 ani. O persoană nu poate ocupa funcția de rector la aceeași instituție de învățământ superior pentru mai mult de două mandate succesive, complete“.

Deși noua modificare a legii educației elimină orice limitare a mandatelor de rectori, numeroase organizații i-au cerut președintelui Klaus Iohannis să nu promulge această lege.

 

Foto: Facebook.com/ Constantin Bungau

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. SC COMALIMENT 4 BUNGAU SA Oradea … privatizat ….

  2. Are un subaltern Popovici … și el cu un COMALIMENT … cu un număr alocat … desigur! .,. in Oradea! La misteriosul chestor BUDA!

  3. IUn comunist jegos, marca PSD! M…E PSD!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.