G4Media.ro

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii ale soldaților…

Captura X

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii ale soldaților mobilizaţi în Ucraina

Aproximativ zece soţii de soldaţi ruşi mobilizaţi în Ucraina s-au adunat luni în faţa Ministerului Apărării de la Moscova pentru a cere întoarcerea celor dragi de pe front, aşa cum au mai făcut şi la începutul lunii iunie, relatează agenția AFP, citată de Agerpres.

Unele însoţite de copii mici, ele au sosit cu rucsacuri şi covoraşe de camping, spunând că sunt gata să „petreacă noaptea” în faţa clădirii până când oficialii vor fi dispuşi să le primească, conform imaginilor difuzate luni de una dintre ele, Paulina, pe Telegram.

 

„Trebuie să (vorbim) cu ministrul apărării”, i-a spus una dintre femei unui ofiţer de poliţie care venise să vorbească cu ele. „Avem tot ce ne trebuie pentru a aştepta să fim auzite”, a adăugat femeia, care a spus că este din Novosibirsk, Siberia.

„Copiii noştri şi soţii acestor tinere sunt în pericol de moarte”, i-a spus ea ofiţerului de poliţie care le-a cerut să părăsească locul.

„Fiul meu a fost grav rănit şi acum este trimis înapoi pentru operaţiunea militară specială, când nici măcar nu este complet vindecat”, a afirmat ea, folosind eufemismul impus de Kremlin pentru război.

Manifestantele au insistat că nu au „nimic de-a face” cu canalul Telegram „Întoarcere acasă”: participantele la acest canal, care a organizat demonstraţii aproape săptămânale până la începutul acestui an, au fost etichetate drept „agenţi străini” la sfârşitul lunii mai, o formulă infamă care presupune constrângeri administrative grele.

Conform imaginilor publicate luni de una dintre manifestante, o delegaţie a fost primită în cele din urmă de un reprezentant al ministerului.

Acesta din urmă „le-a propus ajutoare sociale, deci nimic nou sau interesant”, a spus una dintre femei.

În timp ce demonstraţiile din Rusia au devenit extrem de rare pe fondul unei represiuni tot mai puternice, aproximativ cincisprezece soţii de militari mobilizaţi s-au adunat deja la Moscova pe 3 iunie.

Ofiţerii de poliţie le-au ordonat să se disperseze, dar în cele din urmă o ploaie torenţială a pus capăt acţiunii lor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...