G4Media.ro

O nouă dronă, reperată lângă baza Mihail Kogălniceanu / Comisie de cercetare…

sursa foto: Pexels.com

O nouă dronă, reperată lângă baza Mihail Kogălniceanu / Comisie de cercetare constituită la nivelul unității militare

O nouă dronă a fost reperată miercuri seara lângă baza Mihail Kogălniceanu, după ce alte trei au fost identificate în noaptea de luni, anunță Forțele Aeriene.

„Miercuri, 17 aprilie, în intervalul 20.54 – 21.51, personalul aflat în serviciul de pază în cadrul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, a raportat prezența în aer, într-o zonă aflată la aproximativ 4 -5 km N-NV de turnul de control al Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”, la nord de localitatea Mihail Kogălniceanu, a unui sistem aerian fără pilot, cel mai probabil de natură comercială, care a evoluat cu viteze mici și la înălțimi reduse.
Conform procedurilor, s-au luat toate măsurile de menținere a siguranței în spațiul aerian, fiind informate cu celeritate organele civile de trafic aerian cu privire la această situație. Situația produsă nu a impus aplicarea contramăsurilor de tip război electronic”, se arată în comunicatul citat.

Comanda Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu a sesizat Parchetul Militar pentru aplicarea măsurilor prevăzute de lege. De asemenea, la nivelul unității militare a fost numită o comisie de cercetare a evenimentului, condusă de șeful de stat major al Bazei 57 Aeriană, mai precizează sursa citată.

Forțele Aeriene au anunțat, marți, că trei drone fără pilot au fost reperate luni noaptea în zona bazei de la Mihail Kogălniceanu, precizând că cel mai probabil erau comerciale. Au fost aplicate contramăsuri de tip război electronic și a fost sesizat Parchetul Militar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Câtă incompetența, ăștia ne spionează cu noi stând ca vitele uitându-ne cum o fac! 😒😒😒

  2. Mna,stati in casa si nu iesiti la vot caci tot „competentii” astia or sa ne conduca!
    Daca acuma ,in an electoral,li se rupe si e situatia care este,oare ce o fi dupa ce vor mai castiga iar alegerile… datorita AMBSENTEISMULUI!

  3. Citisem un articol acum ceva timp că nu avem legislație sa doboram drone. Articolul a fost cred când prima drona sau bucăți din ea au picat pe teritoriul României. Nimic de atunci. Macar un proiect de lege sa fie consultat, nu mai zic legiferat. Praf și pulbere toată conducerea politică.