G4Media.ro

O navă militară de cercetare bulgară pornește în prima sa misiune în…

sursa foto: Pixabay/ Siggy Nowak

O navă militară de cercetare bulgară pornește în prima sa misiune în Antarctica la sfârșitul anului / Călătoria va dura între 40 și 50 de zile

Navă militară bulgară de cercetare, Sf. Chiril şi Metodiu pornește în prima sa misiune în Antarctica la sfârșitul anului 2022, a declarat șeful Academiei Navale Militare, Boian Mednikarov pentru BTA, potrivit Agerpres.

Acesta a făcut declarațiile la deschiderea unei expoziții de fotografie găzduită de Muzeul Naval din Varna, unde printre punctele principale de atracție este nava pe care o vor folosi cercetătorii bulgari în domeniul polar.

Într-un mesaj video, profesorul Christo Pimpirev, directorul programului bulgar de cercetare polară, a amintit că un laborator modern de cercetare este construit la baza bulgară de pe Insula Livingston. Acesta a spus că reparațiile la navă sunt aproape finalizate și că aceasta va fi testată și echipată. El a reamintit și că pavilionul Marinei bulgare a fost arborat pe navă în vara anului 2021 și a mulțumit Marinei pentru cooperare., relatează BTA.

Călătoria inaugurală va fi de la Varna prin Istanbul, Cartagena, Las Palmas, Buenos Aires, Ushuaia, Drake Passage până la insula Livingston, a declarat căpitanul navei Nikolai Danailov pentru BTA.

De asemenea, profesorul Christo Pimpirev a declarat și că echipajul va include 21 de militari și un medic militari iar în călătorie vor fi incluși și cadeți pentru care aceasta va fi o practică de antrenament.

Voiajul va dura între 40 și 50 de zile și se așteaptă ca nava să transporte aproape 50 de tone de marfă la baza bulgară, care va fi descărcată pe bărci și plute pe un țărm fără port, a adăugat BTA.

Pregătirile echipajului sunt în desfăşurare, a mai spus căpitanul navei. El a adăugat ca echipamentul de la bord permite desfăşurarea activităţilor de cercetare pe toată durata călătoriei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. 5000 de sateliti pe cer nu le ajung …

  2. Categoria : ” Cum sa mai spalam un ban ? ” Si la noi se investeste in Cercetare … Avem cei mai multi PhD-isti / capita.

  3. Problema e ca nu sunt Cercetati ! :))

  4. Conform rutei anuntate se pare ca nava va merge in Antarctida nicidecum in Antarctica.
    Ca durata se pare ca e un transport de marfuri nicidecum cercetare.
    Ca idee, o saptamana face de la Varna la Gibraltar.