G4Media.ro

O navă care transportă combustibil din Egipt către Malta „riscă să se…

sursa foto: facebook

O navă care transportă combustibil din Egipt către Malta „riscă să se scufunde” pe coasta de sud-est a Tunisiei/ Autorităţile încearcă să împiedice o catastrofă de mediu

O navă care transportă combustibil din Egipt către Malta „riscă să se scufunde” pe coasta de sud-est a Tunisiei, au indicat sâmbătă autorităţile tunisiene, care spun că încearcă să evite „o catastrofă de mediu marin în regiune”, potrivit AFP.

Nava comercială Xelo, încărcată cu „aproximativ 750 de tone de motorină”, a cerut vineri seară să intre în apele tunisiene din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat ministerul mediului într-un comunicat.

Nava, al cărei echipaj a fost salvat şi arborând pavilionul Guineei Ecuatoriale (număr IMO 7618272), se îndrepta spre insula europeană Malta din portul egiptean Damietta.

În timp ce se afla la aproximativ 7 km de coasta Golfului Gabès (sud-est), nava comercială a început să fie inundată, apa infiltrându-se în sala maşinilor, ridicându-se la aproape doi metri înălţime. Autorităţile tunisiene au evacuat echipajul de şapte persoane aflat la bordul navei „care este în pericol de scufundare”, potrivit ministerului.

Ministerele Apărării, Internelor, Transporturilor şi Vămilor lucrează pentru a evita „un dezastru de mediu marin în regiune şi pentru a limita repercusiunile acestuia”, a asigurat Ministerul Mediului, precizând că situaţia este „în prezent sub control”. Niciun purtător de cuvânt nu a fost disponibil imediat pentru mai multe detalii. Ministerul Mediului a descris situaţia navei ca fiind „alarmantă” şi a anunţat stabilirea unui „plan naţional de răspuns în caz de urgenţă” pentru a evita scufundarea navei şi poluarea marină.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter