G4Media.ro

O moleculă care previne apariţia cariilor ar putea fi adăugată în pasta…

Sursa foto: pixabay

O moleculă care previne apariţia cariilor ar putea fi adăugată în pasta de dinți și în apa de gură, susţin cercetătorii care au descoperit-o

O echipă condusă de oameni de ştiinţă din Israel a identificat o moleculă care apare în mod natural şi reduce biofilmul care produce placă şi provoacă dezvoltarea cariilor, transmite agenția de presă TPS, citată de Agerpres.

Ei susțin că molecula ar putea fi adăugată în pasta de dinţi şi în apa de gură.

Cercetătorii de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, Beersheva, alături de colegi de la Universitatea Sichuan din Chengdu, China şi de la Universitatea Naţională din Singapore, au descoperit că molecula 3,3′-Diindolilmetan (DIM) – cunoscută şi sub numele de bisindol – a perturbat în proporţie de 90% procesul de formare a biofilmului.

Prin urmare, unele bacterii nu au mai putut să se dezvolte şi să atace smalţul.

Constatările au fost publicate la începutul acestei luni în jurnalul ştiinţific Antibiotics.

„Molecula, care s-a dovedit a avea o toxicitate redusă, ar putea fi adăugată în pastele de dinţi şi apele de gură pentru a îmbunătăţi considerabil igiena dentară”, a declarat autorul principal al studiului, profesorul Ariel Kushmaro de la Departamentul de Inginerie şi Biotehnologii Avram şi Stella Goldstein-Goren din cadrul Universităţii Ben-Gurion.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Iar cariile au fist asociate cu… inflatia sau depresia… că e 300 de lei / bucata plus 200 consultul

    • Am avut un consult la ortodont de curând.
      Pentru o consultație de 20 de minute în care mi s-a spus că nu am nicio problemă medicală și că, dacă vreau, pot reveni la o dată ulterioară pentru a discuta despre aparat dentar și altele, am fost taxat cu 100 Ron consultul și 50 Ron planificare tratament ori așa ceva.

  2. Cauzele principale ale producerii cariilor sunt resturile alimentare ramase printre dinti.Ele devin accide,cu timpul,si perforeaza smaltul.Daca aceste molecule anihilează efectul fermentarii acestor resturi,care nu pot fi inlaturate total din gură,înseamna ca problema este rezolvabilă,aproape suta la suta.Eu am gasit o metoda care mi-a conservat(nu am avut nici o problema,nici macar cu cei ciobiti)dintii naturali de aproape 12 ani.Ramane de vazut in continuare.