G4Media.ro

O genă care dublează riscul de insuficiență respiratorie în boala COVID-19 a…

Sursa foto: Pixabay/ Gerd Altmann

O genă care dublează riscul de insuficiență respiratorie în boala COVID-19 a fost identificată de cercetători: 60% dintre persoanele cu origini din Asia de Sud poartă “semnalul genetic de mare risc”

Oameni de știință de la Universitatea Oxford au descoperit că o “genă relativ nestudiată numită LZTFL1” pare să prevină celulele din căile respiratorii și plămâni să răspundă corect la virus, ceea ce poate duce la insuficiență respiratorie.

Șaizeci la sută dintre persoanele cu origini din Asia de Sud poartă “semnalul genetic de mare risc”, explicând parțial decesele în exces observate în unele comunități din Marea Britanie, au spus cercetătorii.

Această genă este întâlnită la aproximativ 15% dintre cei cu ascendență europeană, în timp ce pentru persoanele cu ascendență afro-caraibiană, este de 2%.

Foarte important, cei care o poartă răspund normal la vaccinuri, deoarece gena nu afectează sistemul imunitar. Profesorul James Davies, care a condus studiul, a spus că riscul sporit “ar trebui să fie anulat” prin imunizare.

Cercetătorii au speranța că medicamentele și alte terapii ar putea ajuta plămânii să lupte împotriva COVID-19, sporind perspectiva unor tratamente personalizate.

Profesorul Davies, care a lucrat la terapie intensivă în timpul pandemiei de Coronavirus, a spus că descoperirea arată că “modul în care plămânul răspunde la infecție este esențial”.

Acesta este un pas important înainte, a adăugat el, pentru că “majoritatea tratamentelor (până acum) s-au concentrat pe schimbarea modului în care sistemul imunitar reacționează la virus”.

Studiul este publicat în revista Nature Genetics.

sursa: Sky News, Huffington Post

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Hopa…..la mine e problemă atunci…

    • Poate vii dinspre Mongolia, de la Marele Zid (ca nu mai e ”sudul Asiei”) si ai scapata atunci :))

    • Daca am inteles eu bine, acum 40 000 de ani dinspre Mongolia au plecat populatii ce au format majoritatea europenilor de azi.

  2. O gena si-un anticorp ostil.

  3. De acum inainte tratamente se vor concentra pe schimbarea genei.