G4Media.ro

O femeie de 25 de ani din Iași a născut a şasea…

Sursa foto: Unsplash/ Amit Gaur

O femeie de 25 de ani din Iași a născut a şasea oară prin cezariană, în interval de 10 ani

O pacientă în vârstă de 25 de ani de la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași a fost operată de cezariană pentru a șasea oară în ultimii zece ani, potrivit Agerpres.

Managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi, Gabriel Marinescu, a afirmat că femeia a născut primul său copil la vârsta de 15 ani, iar toate naşterile până în prezent au fost efectuate prin operaţie cezariană.

„În Maternitatea noastră, echipa operatorie formată din specialişti a efectuat cea de-a şasea operaţie de cezariană prin care a născut un băieţel sănătos de 3,94 kg. Atât mama cât şi copilul au o evoluţie bună. Pentru echipa operatorie cazul a fost o provocare deoarece este prima pacientă care a suferit şase operaţii de cezariană, toate fiind efectuate în Maternitatea noastră. Numărul maxim de astfel de intervenţii chirurgicale recomandat de literatura de specialitate este de trei. Dacă sunt mai multe, riscurile operatorii şi post operatorii cresc”, a declarat managerul Maternităţii „Elena Doamna”, Gabriel Marinescu.

Sursa foto: Unsplash/ Amit Gaur

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. G4media, cand dati stirea cu gaina care a nascut pui vii?

 2. Viitoare mama eroina, a luat in serios dorinta politicienilor de a mari natalitatea. Oare ce culoare au copiii?

 3. Era un banc pe tema asta: sa-i puna fermoar.

  Daca prima oara a nascut la 15 ani, cine a intrat la puscarie? Nimeni, cumva?

  • Era casatorita, cu dispensa de la parinti.

  • Căsătorie se poate cu acordul părinților numai de la 16 ani în sus, iar primarul care a oficializat căsătoria trebuia să cunoască legea. Dacă nu era căsătorită în acte, se aplică ce spune Sile pentru că nu există consimțământ la 14 ani.

  • Din octombrie 2011 este noul Cod Civil cu 16 ani, dar ea avea 15 ani inainte de asta, deci este posibil sa fi fost casatorita deja, fiind deja gravida si cu consimtamantul tuturor. Poate ca avea 15 ani si 11 luni cand a nascut, deci la limita totul este posibil.

 4. Vai, dar ce periculos e sa faci cezariene in vremurile astea!
  Cicatrici oribile, gigantice, uterul făcut zdrențe ….
  Daca ii scotea natural, se recupera mult mai bine, făcea mai multi, nici nu clipea din cauza epiziotomiilor…

  Pentru cine nu are simțul umorului, eram sarcastic. Femeia asta e dovada vie că medicina permite acum multiple intervenții chirurgicale pentru extragerea fetușilor in condiții de siguranță atât pentru mamă, cât și pentru copil.
  Ba mai mult, in lipsa unor travalii prelungite si a unor expulzii dureroase, multe femei ar încerca să nasca un al doilea sau chiar al treilea copil. Pana si lactatia se instalează/alaptarea e mai ușoară in cazul unei mame care a indurat mai putina durere (pentru că tot procesul de contracții conduce la acumularea de acid lactic in musculatura regiunea abdominală -febra musculara, care se resoarbe greu). Desigur, unele nasc ușor, insa majoritatea se cuinuie mult si prea mult.