G4Media.ro

O familie din SUA cere despăgubiri de la NASA după ce casa…

Sursa foto: Facebook/NASA

O familie din SUA cere despăgubiri de la NASA după ce casa i-a fost avariată de resturi de pe Stația Spațială Internațională 

O familie din Florida a cărei casă a fost lovită de resturi spațiale la începutul acestui an solicită despăgubiri de la agenția spațială americană Nasa pentru daune materiale și suferințe psihice, scrie BBC.

Obiectul metalic de 0,7 kg a făcut o gaură în acoperiș prin două straturi de tavan în casa lui Alejandro Otero din Naples la începutul lunii martie.

Nasa a declarat că obiectul făcea parte din cele aproximativ 5 800 de kilograme de hardware care au fost aruncate de Stația Spațială Internațională după ce i-au fost instalate noi baterii litiu-ion.

Alejandro Otero a declarat că fiul său a fost aproape rănit de impact.

Un comunicat de presă al firmei de avocatură Cranfill Summer enumeră daunele, inclusiv pierderea de bunuri neasigurate, întreruperea activității, angoasa emoțională/mentală și costurile pentru asistență din partea unor terțe părți.

Avocatul Mica Nguyen Worthy a declarat că deșeurile spațiale „reprezintă o problemă cu adevărat serioasă din cauza creșterii traficului spațial în ultimii ani”.

„Clienții mei solicită despăgubiri adecvate pentru a ține cont de stresul și impactul pe care acest eveniment le-a avut asupra vieții lor”, a declarat ea.

Alejandro Otero a declarat pentru Wink-TV, afiliat CBS, că dispozitivul a creat un „sunet extraordinar” atunci când a explodat în casa sa.

„Tremuram. Am fost complet neîncrezător. Care sunt șansele ca ceva să aterizeze pe casa mea cu o asemenea forță și să provoace atât de multe pagube”, a declarat Alejandro Otero.

S-a stabilit că resturile făceau parte dintr-un stâlp folosit pentru montarea bateriilor pe un palet de marfă.

„Se aștepta ca hardware-ul să ardă complet în timpul intrării în atmosfera Pământului pe 8 martie 2024. Cu toate acestea, o bucată de hardware a supraviețuit și a lovit o casă din Naples, Florida”, a declarat agenția.

ISS va „efectua o investigație detaliată” cu privire la modul în care resturile au supraviețuit arderii, potrivit Nasa.

Agenția are la dispoziție șase luni pentru a răspunde la afirmațiile lui Otero.

Gunoiul spațial a devenit o problemă tot mai mare. În aprilie, observatorii cerului din California au observat misterioase dungi aurii care se deplasau prin spațiu.

Oficialii americani au stabilit ulterior că spectacolul de lumini a fost cauzat de resturile arzătoare ale unei rachete chineze care a reintrat pe orbita Pământului.

În februarie, un satelit chinez cunoscut sub numele de „Obiectul K” a ars în momentul în care a reintrat în atmosferă deasupra Hawaii.

Anul trecut, o cupolă metalică uriașă acoperită cu scoici, găsită pe o plajă din Australia de Vest, a fost identificată ca fiind o componentă a unei rachete indiene. Există planuri de a-l expune alături de bucăți din Skylab al Nasa, care s-a prăbușit în Australia în 1979.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...