G4Media.ro

O familie de români a murit în timp ce încerca să intre…

O familie de români a murit în timp ce încerca să intre ilegal în SUA prin Canada. Al doilea copil al cuplului, care ar avea 3 ani, nu a fost găsit încă

Două familii, una canadiano-română, cealaltă indiană, au pierit într-o zonă mlăștinoasă din Quebec, Canada, pe unde încercau să intre ilegal în Statele Unite. Este de vorba de șase persoane care s-ar fi aflat într-o ambarcațiune, potrivit informațiilor AFP. Printre cei decedați se numără și unul dintre copiii familiei de români. Cel de-al doilea copil, care ar avea doar 3 ani, nu a fost încă găsit, a transmis poliția candiană.

„Se crede că cele şase persoane sunt din două familii, una de origine română şi cealaltă, se crede, de cetăţeni ai Indiei”, a declarat Lee-Ann O’Brien, adjuncta şefului poliţiei din Akwesasne Mohawk, într-o conferinţă de presă. „Poliţia crede că un copil mic al familiei române nu a fost localizat şi vom continua căutările. Se crede că toţi încercau să intre ilegal în SUA din Canada”, a adăugat aceasts.

Ambii copii „erau asociaţi cu familia română” şi aveau paşapoarte canadiene, a precizat O’Brien. Trupurile au fost găsite joi, în apropierea unei ambarcaţiuni răsturnate care aparţinea unui bărbat din comunitatea autohtonă Akwesasne, dat la rândul lui dispărut.

Poliţia aşteaptă rezultatele autopsiilor şi testelor toxicologice pentru a stabili cauza deceselor.

Preşedintele american Joe Biden şi premierul canadian Justin Trudeau au convenit săptămâna trecută să-i oprească pe solicitanţii de azil care vin în Canada prin treceri de frontieră neoficiale, o decizie despre care criticii spun că i-ar putea face pe refugiaţi şi migranţi să îşi asume mai multe riscuri la traversarea graniţei, relatează observatornews.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. condoleante/condolences