G4Media.ro

O echipă medicală virtuală și-a început activitatea în Secția Boli Infecțioase a…

O echipă medicală virtuală și-a început activitatea în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Militar Central

O echipă medicală completă, dar virtuală, formată dintr-un medic coordonator, un medic specialist, două asistente medicale și două infirmieră și-a început activitatea în Secția Boli Infecțioase a Spitalului Militar Central. Cu ajutorul acestora, medicii și asistentele vor putea afla, fără să intre în saloane, care sunt nevoile pacienților, anunță unitatea medicală.

Echipa medicală virtuală este reprezentantă de o reţea de tablete interconectate, având ca obiectiv limitarea expunerii corpului medical la contactul cu pacienţii diagnosticați cu COVID 19.

„Cel mai mare beneficiu pe care îl aduce tehnologia în acest caz îl reprezintă asigurarea unei comunicări directe, prin video-call, eliminându-se astfel barierele impuse de purtarea costumelor de protecție care blochează transmiterea sentimentelor de empatie, sprijin și încredere, acestea fiind o parte importantă a unui act medical de succes. Astfel, pacienții pot vedea chipul celor care îi îngrijesc, vor putea primi răspunsuri promte la toate întrebările și framântările lor, iar asta nu înseamnă altceva decât o consolidare a parteneriatului nostru de sănătate, pentru sănătate”, precizează spitalul militar.

Trebuie menționat că echipa medicală virtuală nu se substituie actului medical specializat, putând reprezenta o soluție pentru cazurile medicale uşoare şi medii de COVID-19.

Sursa foto: Spitalul Militar Central / Daniela Gheorghe

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.