G4Media.ro

O echipă de experți internaționali este pregătită să viziteze centrala nucleară Zaporojie,…

Sursa foto: Ed JONES / AFP

O echipă de experți internaționali este pregătită să viziteze centrala nucleară Zaporojie, afirmă ministrul ucrainean de Externe

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că o echipă de experți internaționali este pregătită să viziteze centrala nucleară Zaporojie, ocupată de Rusia, în urma unei convorbiri cu șeful organismului de supraveghere nucleară, relatează CNN.

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, „este pregătit să conducă o delegație a AIEA la centrala nucleară Zaporojie”, a declarat Kuleba într-un mesaj pe Twitter. „Am subliniat urgența misiunii de a aborda amenințările la adresa securității nucleare cauzate de ostilitățile Rusiei”.

AIEA a solicitat acces la centrala din sud-estul Ucrainei, în condițiile în care luptele din jurul instalației s-au intensificat în ultimele săptămâni. Atât Ucraina, cât și Rusia s-au acuzat reciproc de amenințare cu terorismul nuclear, în special în jurul centralei, pe care Rusia o controlează din martie. Uniunea Europeană și 42 de țări au îndemnat săptămâna aceasta Rusia să își retragă imediat forțele de la centrală, în timp ce AIEA a avertizat că atacurile asupra instalației riscă o potențială scurgere de radiații.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ma sterg la dos si cu tov Coliva, si cu expertii lui „independenti” americani. Veti mai vedea centrala in poze.