G4Media.ro

O „dublă furtună” loveşte Statele Unite: „Câte una pe fiecare coastă” /…

sursa foto: Pixabay

O „dublă furtună” loveşte Statele Unite: „Câte una pe fiecare coastă” / „Pericol de inundaţii considerabile în California” / Zboruri anulate și întreruperi ale furnizării de energie

Ploile puternice şi căderile de zăpadă afectează marţi regiunea de nord-est a SUA, fiind semnalate întreruperi ale furnizării de energie electrică şi zboruri anulate, în timp ce o altă furtună loveşte Coasta de Vest a SUA, transmite marţi AFP, citată de Agerpres.

„Dublă furtună! Câte una pe fiecare coastă”, a avertizat Serviciul meteorologic american (NWS), atrăgând atenţia asupra „pericolului de inundaţii considerabile în California” dar şi cu privire la „pericolul şi chiar imposibilitatea de a călători spre nord-est din cauza ninsorilor şi a inundaţiilor produse în zonele de coastă”.

În nord-est, „cel mai puternic impact este aşteptat în noaptea de marţi spre miercuri”, când se vor înregistra „căderi abundente de zăpadă şi vânt puternic”, anunţă NWS.

Acest dublu fenomen, rar pentru SUA, se produce după o serie de evenimente meteorologice considerate drept extreme, aşa cum a fost seria de furtuni care a lovit California în luna ianuarie şi care s-a soldat cu moartea a 20 de persoane, sau ninsorile abundente din decembrie din regiunea Buffalo, în nord-est, care au provocat moartea a cel puţin 39 de persoane.

Deşi este dificil de stabilit o legătură directă cu schimbările climatice, unii oameni de ştiinţă sunt de părere că încălzirea duce la creşterea frecvenţei şi a intensităţii fenomenelor meteorologice extreme.

Furtuna a provocat marţi întreruperi ale furnizării de energie electrică în zona de nord-est a SUA, fiind afectate peste 240.000 de gospodării, conform site-ului specializat poweroutage.us.

O serie de curse aeriene pot fi anulate sau pot înregistra întârzieri, au avertizat şi reprezentanţii aeroportului newyorkez La Guardia. Pe aeroportul din Syracuse, în apropiere de frontiera canadiană, pasagerii unui avion care a ieşit de pe pistă au fost evacuaţi, iar mai multe zboruri au fost anulate.

În statul american Massachusetts, unde a fost prognozat un strat de 60 de cm de zăpadă, au fost închise şcolile, iar în New Hampshire, alegerile locale prevăzute pentru marţi au fost amânate.

Pe Coasta de Vest, serviciile meteorologice au anunţat „risc de precipitaţii excesive în zona de centru şi de sud a Californiei”, care ar putea provoca noi inundaţii. Statul cel mai populat al SUA, California, cu 39 de milioane de locuitori, a trecut printr-o iarnă foarte bogată în precipitaţii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...