G4Media.ro

O comună din Alba a fost măturată de ape: 18 persoane salvate…

O comună din Alba a fost măturată de ape: 18 persoane salvate de ISU, 10 oameni transportați cu SMURD la spital

Viituriile din weekend au produs pagube însemnate în satele Pianu de Sud și Pianu de Jos din județul Alba. Conform Adevărul.ro, cele două sate au fost măturate de ape iar mulți dintre localnici au fost evacuați de ISU sau transportați la spital cu ajutorul elicopterului SMURD.

Conform reprezentanților ISU, peste 200 de locuințe au fost afectate și peste 100 de oameni au fost evacuați din calea apelor. Viiturile au distrus deasemenea și rețelele de apă potabilă, gaz și electricitate. Vezi video AICI.

Doar în ultimele 24 de ore, peste 100 de gospodării din 24 de județe au fost afectate grav de inundații, iar Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, noi avertizări de cod portocaliu şi galben de inundaţii. Acestea sunt valabile până miercuri, la ora 16:00, în 26 de bazine hidrografice, pe afluenţii mici ai Dunării în zona Porţile de Fier II şi pe râurile din Dobrogea, informează Agerpres.ro.

În ultimele 24 de ore, peste 100 de gospodării din 24 de județe au fost afectate grav de inundații.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți, noi avertizări de cod portocaliu şi galben de inundaţii. Acestea sunt valabile până miercuri, la ora 16:00, în 26 de bazine hidrografice, pe afluenţii mici ai Dunării în zona Porţile de Fier II şi pe râurile din Dobrogea, informează Agerpres.ro.

Foto: Inundații în județul Alba (sursa: Adevărul.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ioan Mircea Pascu a avertizat aliatii ca rusii trimit ploile in Romania si nimeni n-a luat masuri.