G4Media.ro

O alunecare de teren a rupt în două o casă din Buzău/…

sursa foto: Prefectura Buzău

O alunecare de teren a rupt în două o casă din Buzău/ Familia a fost relocată în module container

O alunecare de teren reactivată în localitatea Pârscov din judeţul Buzău a rupt în două casa unei familii, care a fost nevoită să-si abandoneze locuinţa aflată la un pas de prăbuşire. Cele patru persoane care locuiau în imobil au fost mutate în module container trimise de Prefectură.

Pământul a alunecat atât de tare încât casa în care trăiau patru persoane, între care un adult cu handicap şi un copil de 16 ani, s-a crăpat în două. Întrucât familia nu are asigurare în caz de calamităţi naturale care să acopere pagubele suferite şi nu dispune nici de resurse financiare pentru a o lua de la capăt, autorităţile statului au decis evacuarea locuinţei care stă să se prăbuşească şi relocarea familiei în module de tip container.

Prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, a dispus ca două containere din logistica deţinută de Prefecturp pentru situaţii de criză să fie transportate, marţi, la Pârscov, pentru ca familia afectată de alunecarea de teren să se poată muta temporar acolo.

„Facilităţile logistice ale Instituţiei Prefectului sunt pentru oameni. În astfel de containere, am reuşit să amenajăm centre de vaccinare, atunci când a fost cazul, să facem centre de evaluare pentru bolnavii COVID, iar acum, iată, aceste module sunt trimise în sprijinul unor oameni a căror casă a fost distrusă de o alunecare de teren. Aceste facilităţi reprezintă capacitatea logistică de reacţie imediată, facilităţi asigurate de statul român şi aflate la dispoziţia integrată a structurilor MAI, pentru a interveni rapid, la nevoie, în sprijinul comunităţilor” a declarat prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea.

Totodată, el a cerut Primăriei Pârscov identificarea unor soluţii concrete pentru asigurarea unei locuinţe definitive pentru persoanele relocate în construcţiile de tip container.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...