G4Media.ro

Numirea de către Ursula von der Leyen a unui coleg de partid…

© European Union 2020 – Source : EP

Numirea de către Ursula von der Leyen a unui coleg de partid într-un post european, în curs de examinare

Numirea eurodeputatului german Markus Pieper, membru al Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), în rolul de reprezentant al UE pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) este în curs de examinare, în urma criticilor privind modul în care a fost numit, relatează joi DPA.

Numirea de către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lui Markus Pieper, coleg de partid în cadrul CDU, a atras apeluri la transparenţă în PE în ceea ce priveşte procesul de angajare din partea unui grup de eurodeputaţi ecologişti, liberali, de centru-stânga şi de stânga.

Într-o scrisoare obţinută de DPA, despre care a scris anterior site-ul de ştiri Politico, europarlamentarii au cerut Comisiei să explice modul în care Pieper a performat în comparaţie cu ceilalţi candidaţi pentru rolul de reprezentant al UE pentru IMM-uri.

Scrisoarea cere, de asemenea, Comisiei să excludă apartenenţa lui Pieper la CDU ca factor decisiv în numirea sa, printre altele, transmite Agerpres.

Postul de reprezentant al UE pentru IMM-uri are prevăzut un salariu de peste 18.000 de euro şi a fost scos la concurs în septembrie anul trecut. În noiembrie, un comitet de preselecţie a organizat interviuri pentru a propune o listă de candidaţi.

Interviurile finale au dus la o decizie cu alţi comisari europeni de a-l numi pe Pieper, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene într-un comunicat.

„Selectarea şi numirea reprezentantului UE pentru IMM-uri s-a desfăşurat în deplină conformitate cu procedurile Comisiei pentru selectarea şi numirea înalţilor funcţionari”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...