G4Media.ro

Numele lui Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, menționat într-un…

Numele lui Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, menționat într-un presupus complot pentru o lovitură de stat

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că un grup de ruși și ucraineni ar plănui să dea zilele acestea o lovitură de stat în Ucraina și să-l îndepărteze de la putere, iar cei care organizează complotul ar încerca să obțină ajutorul celui mai bogat om din țară, Rinat Ahmetov, relatează Digi24.ro, citând The Washington Post.

Volodimir Zelenski a susținut vineri o conferință de presă, la care a invitat și jurnaliști străini, și a spus că serviciile de securitate ucrainene au obținut înregistrări audio în care complotiștii sunt surprinși discutând despre planurile lor, iar ei ar menționa numele lui Rinat Ahmetov.

Rinat Ahmetov nu ar fi fost implicat, însă, în planul propriu-zis al loviturii de stat, a precizat președintele Ucrainei. „Cred că el este târât în războiul împotriva Ucrainei”, a sugerat Zelenski.  „Ar fi o mare greșeală, pentru că nu poți să lupți împotriva propriului popor, împotriva președintelui ales de poporul ucrainean”, a adăugat liderul de la Kiev.

Presa ucraineană a scris în ultimele săptămâni că Zelenski și Ahmetov ar avea o relație tot mai tensionată. Președintele ucrainean a lansat o campanie de „dezoligarhizare” pentru a reduce influența politică a celor mai bogați oameni din Ucraina, care controlează domenii-cheie ale economiei.

Ahmetov, magnat al industriei mineritului și oțelului, patron, între altele, al echipei Șahtior Donețk, deține și un trust de presă, care în ultimele săptămâni și-a intensificat criticile la adresa lui Zelenski și a administrației sale.

Comentariile lui Zelenski vin, de asemenea, în contextul creșterii tensiunilor dintre Kiev și Moscova.

Sursa Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa mai dea Hunter o tură prin Ucraina si rezolva rapid.
    Dar atenție mare la laptop !😂

  2. Smecher mai e Zelinski, se asigura din timp ca nu va pati ca Ianukovici, presedintele inlaturat cu ajutor extern.