G4Media.ro

Numărul infectărilor cu coronavirus din Anglia a scăzut cu două treimi faţă…

Numărul infectărilor cu coronavirus din Anglia a scăzut cu două treimi faţă de ianuarie / Tendința se observă și în alte zone din Marea Britanie

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut în Anglia cu aproximativ două treimi în raport cu începutul lunii ianuarie, potrivit unui studiu publicat joi de Imperial College London, informează DPA.

Cercetătorii de la această universitate testează cu regularitate zeci de mii de cetăţeni englezi, selectaţi aleatoriu, pentru a depista cazurile de coronavirus. În timp ce peste 1,5% dintre rezidenţi au fost testaţi pozitiv la începutul lunii ianuarie, acest procent a scăzut la 0,5% la jumătatea lunii februarie.

În Londra, un oraş grav afectat de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, procentul testelor pozitive a scăzut cu 80%.

Specialiştii atribuie această curbă descendentă lockdown-ului strict impus la începutul anului, nu creşterii numărului de cetăţeni englezi care au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus.

„Nimeni nu doreşte să rămânem în lockdown mai mult timp decât este nevoie, dar vă transmitem un avertisment: ratele de prevalenţă sunt încă foarte mari”, a declarat pentru BBC Paul Elliott, profesor de epidemiologie la Imperial College London şi director al REACT, un program comunitar de testare împotriva coronavirusului.

„Ratele sunt la fel de mari ca în septembrie, când erau în creştere, iar numărul persoanelor din spitale se află acum la acelaşi nivel cu cel din timpul primului val. Aşadar, trebuie cu adevărat să fim precauţi”, a adăugat profesorul britanic.

Această evoluţie a pandemiei din Anglia, observată şi în alte zone din Marea Britanie, reflectă o tendinţă remarcată şi în alte ţări, conform datelor publicate de Universitatea Oxford prin intermediul platformei online Our World in Data.

Ţări precum Statele Unite au raportat o scădere abruptă a curbei infectărilor începând din luna ianuarie, în timp ce ratele de infectare scad şi în alte state, precum Germania, deşi cu o rapiditate mai mică.

Sursa: Agerpres

Citește și: Campania de vaccinare a redus numărul spitalizărilor şi al deceselor din cauza coronavirusului în Marea Britanie

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dar, dar … tulpina?

    • A fost invinsa de locdaun. Trebuie mai mult locdaun.

    • Pai tulpina se vede cu ochiul liber… Dupa 1.5 luni de lockdown dur, cu totul inchis inafara de magazine alimentare si servicii medicale, s-a ajuns la 12k cazuri pe zi, cam cate erau fix inainte de a incepe nebunia cu tulpina. Si daca se relaxeaza lockdownul, in 3-4 saptamani se ajunge din nou la 68k cazuri si 2000 de morti/zi

  2. NU mai merge cu CIOARA vopsita(( AURITA) ! ai 1750×2 LIRE ??? ESTI BINEVENIT!

  3. Stau in Londra, astia au cazuri f. multe pentru ca 90% din populatie nu poarta masca, niste idioti!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.