G4Media.ro

Campania de vaccinare a redus numărul spitalizărilor şi al deceselor din cauza…

Campania de vaccinare a redus numărul spitalizărilor şi al deceselor din cauza coronavirusului în Marea Britanie

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 în Marea Britanie, unde peste 15 milioane de persoane au primit deja prima doză, începe să reducă numărul spitalizărilor, al deceselor şi al răspândirii coronavirusului, potrivit ziarului The Times citat de EFE.

Comparând cazurile în rândul persoanelor în vârstă, care au primit vaccinul faţă de cei care nu au fost vaccinaţi, datele preliminare arată că planul de imunizare reduce numărul spitalizărilor şi al deceselor, precizează cotidianul britanic.

Un alt studiu realizat în rândul lucrătorilor sanitari vaccinaţi a arătat nivele scăzute de infectare, ceea ce demonstrează că vaccinul reduce numărul cazurilor.

Potrivit The Times, este însă vorba de date preliminare bazate în principal pe vaccinul produs de Pfizer.

Un alt vaccin administrat în Marea Britanie este cel dezvoltat de AstraZeneca.

Premierul britanic, Boris Johnson, a admis luni că există semnale interesante că vaccinurile funcţionează, dar a precizat că trebuie acţionat cu „precauţie” şi în mod „ireversibil” la momentul flexibilizării actualelor restricţii pentru a frâna răspândirea virusului.

Planul britanic de imunizare, care a început la 8 decembrie, a intrat luni într-o nouă etapă prin vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani, după cele patru categorii cele mai vulnerabile au primit deja prima doză.

Autorităţile sanitare speră ca toate persoanele peste 50 de ani să primească prima doză de vaccin, până la sfârşitul lunii aprilie.

Numărul contagierilor zilnice a scăzut cu 29% în ultimele şapte zile în Marea Britanie, care luni a raportat 9.765 noi cazuri, o scădere faţă de cele 10.972 înregistrate duminică. Luni au fost raportate 230 de decese, faţă de 258 înregistrate duminică şi 333 săptămâna trecută.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Măsurile de lockdown au redus transmiterea covid în condițiile în care doar 0.85% din populație a primit două doze de vaccin.

    Dar deh, așa se întâmplă când traduci articole din ziare de propagandă în loc să faci jurnalism

  2. Propaganda? Gratis?

  3. Felicitări UK și Boris Johnson! Strategia de a vaccina cât mai multe persoane cu prima doza se dovedește a fi câștigătoare.

  4. The Times??!! Rupert Murdoch ??!! De aici va culegeti voi stirile despre ce se intampla in UK? Jale mare!
    Sare Rupert cu o sponsorizare, ceva? Sa stim si noi, nu de alta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.