G4Media.ro

Numărul de infectări cu tulpina Delta depistate în România a ajuns la…

Numărul de infectări cu tulpina Delta depistate în România a ajuns la 87. Mai mult de jumătate dintre cazuri sunt în 18 focare din 7 județe / INSP: Nu există evidențe de transmitere comunitară susținută la nivel național

Numărul de infectări cu tulpina Delta depistate în România a ajuns la 87, iar trei persoane nevaccinate au decedat. Mai mult de jumătate dintre cazuri sunt în 18 focare din 7 județe, potrivit unei informări a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), care precizează că nu există evidențe de transmitere comunitară susținută la nivel național.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Argeș, București și Ilfov.

Până la data de 11 iulie 2021 au fost confirmate 87 cazuri cu varianta Delta, astfel:

 • 56% (49 cazuri) se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) și 5 de colectivitate (27 cazuri), din 7 județe: Argeș (3), Bacău (1), Brașov (1), Dolj (4), Ilfov (3), Iași (1), Teleorman (1) și mun.București (4);
  Dintre cazurile din focare, pentru 4 a fost menționat istoricul de călătorie într-o zonă cu transmitere comunitară susținută a variantei Delta (3 în India), respectiv 1 în Finlanda.
 • 36% (31 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică menționată;
 • 6% (5 cazuri sporadice) au istoric de călătorie, din care 2 în UK, 1 în Turcia, 1 în Irlanda și 1 este angatul unei firme de transport internațional;
 • 2% (2 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP;

Până în prezent au fost înregistrate 3 decese la cazuri confirmate cu varianta Delta:

 • o femeie în vârstă de 72 de ani, din jud. Argeș, având condiții medicale preexistente și nevaccinată anti-SARS-CoV-2;
 • un bărbat în vârstă de 62 de ani, din jud. Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2;
 • un bărbat în vârstă de 35 de ani, din jud. Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-SARS-CoV-2; a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta.

În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, precizează INSP.

În 1 iulie, INSP preciza că există evidențe de transmitere comunitară susținută în municipiul Pitești și comune învecinate.

În total, în România au fost depistate până acum 1776 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare din 2373 de secvențieri. Rata de confirmare a ajuns la 75%:

Alpha – fosta variantă britanică B.1.1.7 – 1655 cazuri
Beta – fosta variantă sud-africană B.1.351 – 11 cazuri
Gamma – fosta variantă braziliană P.1 – 23 cazuri
Delta – fosta variantă indiană B.1.617.2 – 87 cazuri

Citește și

HARTĂ Infecțiile cu coronavirus au explodat în țările destinații de vacanță / Cum evoluează situația în Grecia, Spania, Portugalia și Cipru și ce restricții sunt la revenirea în România

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. A explodat „delta”. Cuțu repede să comande măcar 40 de milioane de doze….!

 2. Acum 7 zile nu erau dovezi de transmitere comunitara, acum nu sunt dovezi de transmitere „sustinuta”. Poate ca mai ajutati si voi cu testele astea putine. Nu credeti? Sau poate ca scrie pe voi mincinosi. Vedeti ce e in jur si ganditu cu capul vostru!

  Exista indici sustinuti ca autoritatile au mintit in statistici de fiecare data, cand epidemia a omorat la greu. Inca se mai introduc mortii din decembrie in statistici. Bravo partidul! Bravo premierul! Bravo!

 3. Sa nu ne impacientam. Bulgaria sta mai rau, deci nu suntem ultimele gaini. Suntem penultimele!

 4. Pentrucă lumea nu se vaccineaza, încearcă cu tot felul de metode,chiar si cu amenințări, sa convinga lumea sa se vaccineze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.