G4Media.ro

Numărul cererilor pentru ajutor de şomaj în SUA a atins un nivel…

Numărul cererilor pentru ajutor de şomaj în SUA a atins un nivel record de peste trei milioane de persoane

Numărul americanilor care au depus săptămâna trecută noi cereri pentru acordarea de ajutor de şomaj a atins nivelul record de peste trei milioane, deoarece măsurile stricte pentru ţinerea sub control a răspândirii pandemiei de  () au oprit brusc activitatea şi au dus la un val de concedieri, transmit DPA şi Reuters, preluate de Agerpres.

Departamentul Muncii din SUA a anunţat joi că numărul cererilor pentru ajutor de şomaj a urcat săptămâna trecută la 3,28 milioane, de la 282.000 în precedenta săptămână, eclipsând precedentul nivel record de 695.000 înregistrat din 1982. Creşterea depăşeşte cu mult estimările analiştilor, care se aşteptau ca numărul cererilor pentru ajutor de şomaj să urce până la un milion.

În urma creşterii record a cererilor pentru ajutor de şomaj, economiştii avertizează că rata şomajului în SUA ar putea atinge 13% până în mai, faţă de 10% în timpul crizei mondiale din 2008-2009.

Rata şomajului în prima economie a lumii a scăzut de la 3,6% în ianuarie la 3,5% în februarie, ajungând la cel mai redus nivel din ultimii 50 de ani.

Analistul Quincy Krosby, de la Prudential Financial, a apreciat: „Aceasta este un nivel ridicat record, care trimite o undă de îngrijorare spre pieţe. Dacă numărul continuă să crească tei-patru săptămâni, vor fi solicitări pentru mai mult sprijin fiscal”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.