G4Media.ro

Numărul 2 din SIE, trecut în rezervă de Iohannis. Conducerea serviciului, centralizată…

Numărul 2 din SIE, trecut în rezervă de Iohannis. Conducerea serviciului, centralizată la Silviu Predoiu

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind trecerea în rezervă și înaintarea în grad a generalului Vasilică Sarcă, numărul doi din Serviciul de Informații Externe (SIE), potrivit unui comunicat de presă. În acest moment, la șefia SIE a mai rămas doar generalul Silviu Predoiu, adjunct al Directorului care asigură conducerea interimară din septembrie 2016, când Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcția de director al serviciului.

Practic, serviciul nu mai are nici director plin, nici adjunct și e de așteptat ca președintele Iohannis să facă o numire în locul lui Sarcă. În ceea ce privește numirea unui director plin, e nevoie de un vot în plenul Parlamentului, or Iohannis nu are o majoritate parlamentară pe care să conteze.

Iohannis l-a înaintat pe Sarcă la gradul de general – cu patru stele odată cu trecerea în rezervă. Adjunctul SIE a fost trecut în rezervă la împlinirea vârstei legale de pensionare, 60 de ani. Și Silviu Predoiu se apropie de vârsta de pensionare pe care o va împlini în luna august.

Vasilică Sarcă este adjunct al directorului SIE din 2005. Anterior a fost șeful Resurselor Umane din SIE, începându-și cariera în serviciu ca ofițer operativ de informații. Anterior intrării în SIE a fost cercetător la Institutul de cercetări şi proiectări tehnologice în transporturi din Bucureşti.

CV-ul oficial al lui Vasilică Sarcă (sursa: site-ul SIE)

General locotenent VASILICĂ SARCĂ. Data şi locul naşterii: 20.05.1958, Brăila

Pregătire:

1979 – 1984 Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi
1987 – 1989 Curs de informaţii externe
2001 – A.S.E. – Curs postuniversitar de management
2005 – Colegiul Naţional de Apărare

Evoluţie profesională în S.I.E. :

1990 – 1992 – ofiţer operativ informaţii
1992 – 1997 – misiune externă de lungă durată
1997 – 2000 – ofiţer operativ informaţii (şef birou)
2000 – 2001 – locţiitor şef direcţie (Secretariatul General)
2001 – 2004 – şef direcţie (Secretariatul General)
2004 – 2005 – şef direcţie generală (resurse umane)
Din 18 noiembrie 2005 – adjunct al Directorului SIE

Anterior încadrării în S.I.E. a lucrat ca cercetător la Institutul de cercetări şi proiectări tehnologice în transporturi din Bucureşti.

Înaintări în grad:

încadrat în SIE cu gradul de locotenent-major
1992 – căpitan
1996 – maior
1999 – locotenent – colonel
2001 – colonel
2004 – general de brigadă
2006 – general maior
2009 – general locotenent

Limbi străine: engleză, germană, cehă

Foto: Sigla SIE

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Iohannis are nevoie de majoritatea ca sa isi numeasca un slugoi usor controlabil la SIE, de aia chtaie ca vor sa modifice legea servicilor secrete,are nevoi de slugoi la ele ca sa il sustina in campanie,tactica preluata de la fostul pirat care a mirosit bine cum sta treaba,deocamdata inca are aportul fostei slugi basesciene la SPP, Pahontu care s-a metamorfozat in sluga sa,la SRI il are pe celalat sas condus din umbra de Coldea si camarila.

    • ai uitat sa mentionezi de Soros si reptilieni, in rest le zici bine…

    • Soros nu joaca in liga cu Coldea si celelalte insecte,el este la grupa mare,catelandrii ca tine in schimb ies la apelul oricui care posteaza pe facebook un steag cu rezist scris pe el.

  2. Puritane, din cauza unor lichele ca tine am plecat din tara…

  3. Ambele personaje formate si cu metehnele vechilor securisti,insa orientati,pozand in slujitorii ai democratiei.Notiunea de legalitate si respect nu exista in limbajul acestora,indivizi cu mari probleme pe zonele mentionate.Institutia a fost „impanata”,pe zona decizionala,cu indivizi dupa chipul si asemanarea lor.Abuzurile nu au cui sa fie semnalate,cel putin de cand nu mai exista director, actualul presedinte complacandu-se in aceasta situatie,cu un militar controversat la conducere,in detrimentul personalului institutiei,limitat in exeecitarea dreptului sau de a face sesizari.Legalitatea a avut si are in continuare mult de suferit,fiind doar o aparenta.Oricum,”puisorii” au fost deja plasati in posturile de conducere de catre cei doi,despre ale caror „fapte de arme” (a se citi abuzuri) e plin Internetul.Este inimaginabil cum aceste semnalari privind nereguli nu sunt retinute ca VULNERABILITATI si s-a continuat mentinerea lor in functii.Structura de asa-zisa protectie serveste in fapt la urmarirea celor ce au luat atitudine si raportat neregulile si ilegalitatile din SIE.