G4Media.ro

Novaya Gazeta: Clauza secretă din decretul semnat de Putin îi permite să…

Sursa foto: Kremlin.ru

Novaya Gazeta: Clauza secretă din decretul semnat de Putin îi permite să mobilizeze un milion de cetățeni ruși

Un milion de cetățeni ruși ar putea fi chemați să lupte în războiul din Ucraina, în cadrul campaniei de mobilizare a președintelui Vladimir Putin, relatează ziarul rusesc independent Novaya Gazeta.

Într-un discurs televizat adresat miercuri națiunii, președintele rus a declarat că serviciul militar se va aplica doar „cetățenilor care se află în prezent în rezervă, în special celor care au servit în forțele armate, care au anumite profesii militare și experiență relevantă”.

La scurt timp după anunțul lui Putin, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 300.000 de ruși vor fi chemați în cadrul mobilizării care se va aplica „celor cu experiență militară anterioară”.

„Nu sunt oameni care nu au văzut sau auzit niciodată nimic despre armată”, a spus el, adăugând că studenții pot „continua să meargă la cursuri”.

Însă Novaya Gazeta, un ziar rusesc independent care operează în exil, a citat un oficial anonim din guvernul lui Putin care a declarat că planul real este de a chema la datorie un milion de persoane.

Sursa a declarat ziarului că un al șaptelea paragraf clasificat din decretul semnat miercuri de Putin permite Ministerului rus al Apărării să cheme un milion de persoane.

„Cifra a fost corectată de mai multe ori și, în cele din urmă, s-a ajuns la un milion”, a afirmat sursa pentru Novaya Gazeta.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Practic un copil din fiecare familie rusească va fi tocat in Ucraina! Nare isprava ați făcut că -ati pus cleptocratul KGB -ist la butoane! 😏

  • Acelasi lucru il putem spune si despre ucrainieni!!!
   Fix acelasi lucru!!

  • @…etc… pashol na khuy! Du-te „eroule’ haurulac si inroleaza-te in armata lui putler! Ca de la tastatura telefonului e usor sa fii erou… mai ales cand incasezi criptomoneda pentru „serviciile deosebite” aduse cauzei haurulac/shoshocar fesebiste!

  • Cu diferența că Ucraina își apără copiii, casele, soțiile, aragazele, nu au alternativa, rușii aveau alternativa de a trăi excelent in Rusia, dar lor le-a trebuit Putin! 😏

  • „Averea „care o aperi cu viata ta si cu a altora e un miraj!! Orice se poate reface, viata pierduta nu!!!
   Toti lupta pt idealurile unor decidenti rupti de realitate, decidenti surzi si orbi la suferinta ce o pricinuiesc!!

  • „Averea „pe care o aperi cu viata ta si cu a altora e un miraj!! Orice se poate reface, viata pierduta nu!!!
   Toti lupta pt idealurile unor decidenti rupti de realitate, decidenti surzi si orbi la suferinta ce o pricinuiesc!!

  • @ …..etc – Bai, postac deficient, aici nu vorbim de averi, cre-tinule, vorbim de tara si punct. Hai cara-te de pe aici ca s-au furat cam multe. Chiar nu vezi ca nu agreeaza nimeni retorica ta mincinoasa?

  • Kafcone, f urat vb!!! Banuiesc ca tu si andrei impartasiti acelasi tip de educatie!!!

  • etc tu cand te duci pe front sa lupti concret pentru palatele dictatorului? Lasa gargara aurolacule mergi pe front daca ai sange in isntalatie!

 2. Bai etc…sluga rusa….diferența e de la cer la pământ. Rusii mor intr-o tara libera pe care au invadat-o.

  • Dupa ce mori , sa stii, nu prea mai conteaza nimic!!! Esti o amintire!!! Nimic pe lume nu merita moartea prematura , mai ales raz.b.oiul declansant de politicieni!!!

  • @ …..etc – Asa, postacule, si ce propui? Sa plece toti ucrainenii in bejanie ca are nevoie schizofrenicul de tara lor? Nu vrei sa plece si toata Europa, ca poate pofteste putin la ea? Deja esti gretos in insistenta cu care iti imprastii mucii pe aici.

  • etc e un psihopat! Doar cei dez@xati ca el pot fi carpe la rusi!

 3. Dam startul la macel. ucrainienii nu mai trebuie sa tinteasca, merge si pe stil Rambo la asa multi. 🙂

  • Nici nu vor ajunge pe front ii vor secera HIMARS-urile si bayrahtarurile la hectar de la 80 de km

 4. Pai daca n-au ghete pentru 300 000, de unde gasesc chiloti pentru 1 milion?!

  Si vine iarna!