G4Media.ro

Novak: Aur şi argint olimpic într-o singură zi! Le datorăm această bucurie…

Sursa Foto: COSR/ Autor: Cristian Nistor

Novak: Aur şi argint olimpic într-o singură zi! Le datorăm această bucurie celor şase canotori cu braţe de oţel şi inimi de leu

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, într-un mesaj postat pe un site de socializare, că bucuria medaliilor de aur şi argint câştigate de România la canotaj, miercuri dimineaţă, o datorăm „celor şase canotori cu braţe de oţel şi inimi de leu”.

„Aur şi argint olimpic într-o singură zi! Ce bucurie! Le datorăm această bucurie celor şase canotori cu braţe de oţel şi inimi de leu, care şi-au făcut drum către gloria şi podiumul olimpic. Felicitări din suflet!”, a scris Novak pe pagina personală de Facebook.

„Cuvintele sunt sărace pentru a vă mulţumi şi arăta cât de mândri suntem de voi. Simona Radiş, Ancuţa Bodnar, Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari sunt eroii noştri de la Tokyo 2020 astăzi, 28 iulie 2021! Cinste lor şi celor care le-au fost alături şi i-au sprijinit să ajungă astăzi aici”, a adăugat ministrul.

După argintul cucerit sâmbătă de Ana-Maria Popescu la spadă feminin individual, România a câştigat, miercuri, alte două medalii la canotaj, una aur şi una argint, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au cucerit din nou aurul olimpic pentru România în proba de dublu vâsle după 37 de ani, ultima oară urcând pe prima treaptă a podiumului Elisabeta Lipa şi Mărioara Popescu la JO de la Los Angeles (1984).

Echipajul de patru rame masculin, compus din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a câştigat medalia de argint. Aceasta este prima medalie pentru România într-o probă masculină de canotaj după JO de la Barcelona din 1992.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. FELICITARI!Sa fi cel mai bun sau printre cei mai buni olimpici cred ca este un sentiment absolut nemaiîntâlnit!
    Voi cei din presa scrisa, audio și video acordați mii de ore acestora!Arătaține cum au ajuns la performanta asta, cine sunt.Faceti o presiune mediatica pentru sprijinirea sportului românesc pt ca nu doar fotbalul de 2 bani exista în România!

  2. „şase canotori cu braţe de oţel” ???
    Nu! Sunt brate de carne vie. N-ai tu de unde sa cunosti ca la tine e cu lemn