G4Media.ro

Noul procuror general al Bulgariei a ordonat anchetarea tuturor privatizărilor după căderea…

Noul procuror general al Bulgariei a ordonat anchetarea tuturor privatizărilor după căderea comunismului

Noul procuror general al Bulgariei a ordonat miercuri revizuirea întregului proces de privatizare care a urmat căderii comunismului, informează presa locală preluată de dpa, citată de Agerpres.ro.

Biroul procurorului general Ivan Gheşev a precizat că acesta a încredinţat ancheta Agenţiei Naţionale de Securitate (DANS).

După 1989, activele statului bulgar au fost estimate la circa 40 de miliarde de dolari. Procesul de privatizare a fost rapid asociat cu corupţia, din cauza suspiciunilor privind neregulile.

Agenţia bulgară pentru privatizare a înregistrat până la sfârşitul lui 2018 venituri de 18,7 miliarde de leva (circa 10,4 miliarde de dolari), consemnează ziarul 24 Ceasa. În momentul respectiv, fuseseră privatizate 66% din proprietăţile de stat, iar noii proprietari mai datorau peste 1 miliard de leva (cursul monedei bulgare fiind fix faţă de moneda unică europeană, 1 euro = 1,95583 leva – n. red.). Au fost încheiate 174 de contracte de privatizare cu investitori din Austria, Belgia, Germania, Grecia, Rusia, Spania şi alte ţări.

Decizia lui Gheşev a fost salutată atât de guvernul conservator de la Sofia, cât şi de Partidul Socialist şi partidul DPS al etnicilor turci, aflate în opoziţie.

„Continuăm să punem întrebări despre faptul că statul a fost jefuit în mod barbar”, a declarat Krasimir Velcev, vicepreşedintele partidului de guvernământ GERB.

Noul procuror general, care şi-a preluat funcţia în decembrie anul trecut, a decis revizuirea privatizării după mai multe percheziţii şi alte operaţiuni împotriva unui magnat al jocurilor de noroc, a unor vameşi şi a altor suspecţi.

sursa foto: vesti.bg

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. 🙂 🙂 🙂 🙂 Aflare in treaba… Precis au si ei dragnettii, taricenii, dornenii, tudoreii lor.

  • Și mai bine sa nu facă nimic și să părăsească lumea tara, pe care nu „o mai poate salva nimeni și nimic”, nu? „Smart”! Keep posting!

  • Cum sa paraseasca tara ?Bulgarii sunt patrioti! Cine sa plateasca privilegile nomenclaturii bulgare?

 2. Asta trebuie inceput urgent si in Romania concomitent cu confiscarea totala averilor pe care politicienii condamnati nu le pot justifica!
  Romania a fost jefuita grav si praduitorii o ard in lux si ne rad in nas. Trebuie sa construim prima data puscarii daca vrem sa construim autostrazi.

 3. Io, Goe Intaiul (cel REAL)
  Am toata increderea in premierul Borisov, un om care toata viata lui a fost curat ca lacrima. Sau ca Bombo. Sau ca Dragnea. Desigur procurorul Gheseft va recupera toate spagile a caror plata nu a fost facuta, si pe cele la care nu s-a gandit nimeni sa le ceara.

 4. Aduna toții speciali la locul pe care îl merită!

 5. Orice s-ar spune acest procuror-general al Bulgariei are mai multe „bile” decât Lazăr şi Licu la un loc. Asta pentru că la Kovesi e exclus să vorbim despre „bile”.
  Am ajuns, cu „profesioniştii” noştri, de râsul Europei. Dacă nu al lumii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.