G4Media.ro

Noul ministrul de Finanțe lansează primul proiect de când a preluat mandatul:…

Noul ministrul de Finanțe lansează primul proiect de când a preluat mandatul: pregătește înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare

Ministerul de Finanțe a lansat, joi, în dezbatere publică, un proiect de ordonanță care creează cadrul legal pentru înființarea băncilor de dezvoltare, primul pas pentru crearea Băncii Naționale de Dezvoltare, un proiect vehiculat de câțiva ani, dar nepus în practică până în prezent. Acesta este primul proiect lansat de noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, la numai câteva ore de când a preluat mandatul.

Proiect Ordonanță pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil băncilor naționale de dezvoltare din România
Nota de fundamentare 

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, la predarea mandatului de ministrul al Finanțelor către Dan Vîlceanu (Cîțu era interimar) că proiectul legislativ care va duce la înființarea unei noi bănci cu capital de stat, Banca Națională de Dezvoltare, este în proces de avizare. Premierul a mai spus că noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, va trebui să organizeze un grup de lucru care să găsească soluții pentru celelalte companii financiare de stat (CEC și Eximbank, n.r.), dat fiind că noua bancă „va prelua foarte multe din atribuțiile acestor instituții”.

România și-a asumat în fața partenerilor europeni crearea Băncii Naționale de Dezvoltare, o bancă ce va finanța proiecte realizate din fonduri europene. Proiectul a fost inclus și în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trimis la Bruxelles.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Noi moduri de a fura tara, marca PNL. In general, PNL foloseste metodele PSD, dar iata ca mai si inventeaza unele noi. Moarte buna, Romania.

  • Copy paste de la ” Ciuma roșie ” .

  • Cuvintele omului sunt că picatura de otravă într-un pahar cu vin. Dacă sufletul îți este bun nu poate împrăștia otravă. Dar dacă ești plin de răutate împrăștii venin, iar în acel venin scalda du-te, singur te vei intoxica

 2. Inca o sinecura pentru politrucii PNL, asa cum sunt in prezent CEC si Eximbank. Cand va ajunge iar PSD la putere, vor intra si ciumatii rosii in noua banca…

 3. Hai cu sinecurile, ca nu avem destui bugetari capusa

 4. Cam un fel de Bancorex pentru cei mai buni afaceriști din servicii . Trebuie sa le livreze o noua transă …altfel PNL-ul ajunge ca PNȚCD.

 5. Abia așteaptă idioți iștea să primească banii de la ue și după aceea să vezi ce va fii și fraierimea va plăti până la al 10-lea ne-am

 6. Chiar ca esti fraierica, la cum scrii! Nu ti-ar strica niste lectii de gramatica ….

 7. Aveam banci destule. O noua banca nu rezolva saracia din Ro. Dar renunta la programu Anghel Saligny, pentru primarii, totul pentru voturi se va face prin aceasta banca. In spatele secretului bancar vor face tot felul de actiuni de sifonare a banilor. Asa au disparut Bancorex, Banca Religiilor, etx.

 8. Avem bănci cu comision destul de mare ptr Romania . Isărescu trăiește ca și in Parasis
  Adevărul ca trebuie controlat banul public și din UE ptr a se face investiți în România
  Fără investiti nu exiști ca și tara investițiile creaza locuri de munca, și o tara prospera, nu trebuie sa așteptăm ajutoare sociale lunar ptr a putea trai bine
  Mentalitățile vechi trebuie schimbate , și pus osul la treaba noi ca și tara la cât potențial avem trebuia sa fim prima în Europa.
  Din cauza politicienilor care au admistrat prost aceasta tara am ajuns unde am ajuns ……Politicieni din ultimi 31 ani care au condus Romania au adus tara unde este la ora actuala asa de clar …..Treziți-vă ca vin firme din afara și va dau lecții de Agricultura va dau lecții de investiți etc..

 9. Sa traiti dupa cum votati!!!! Traiasca fraierimea muncitoare muta. E timpul sa ne jecmaneasca si holera galbena,si o fac pe fata fara rezerve. Daca va uitati bine la ei o sa vedeti cat de indiferenti sunt fata de oameni si cat se straduie sa le fue lor bine. Ce au facut de cand sunt la putere? Minciuni si hotie la drumul mare. Se scumpeste piata si normal ca ei nu simt ca la mormanul de bani cate l iau e nimica toata. Poate sa se scumpeasca si 200% ca pe ei nu i afecteaza.

 10. Zeci de mii de absolventi de Științe Economice anual. Printre ei, copii, nepoți, amante, neveste ale politicienilor si Baietzilor din Servicii.
  Nici nu vreau sa ma gandesc ce concurență va fi la angajarile in noua Bancă de Stat (!) 🤣🤣🤣

 11. O altă mega-escrocherie pusă la cale de Johannis, Citu și restul turmei de corupți și hoți de la PNL puși pe căpătuială prin orice mijloace și inginerii economico-financiare murdare pe spatele poporului român.

 12. Bună ideea , să o vedem pusă în aplicare,ar fi concurență excelentă pe piața creditelor. România ar avea nevoie și de o Agenție guvernamentală de Asigurări, la care toate autovehiculele și imobilele aparținând de autoritățile statului să fie asigurate.

 13. Cuvintele omului sunt că picatura de otravă într-un pahar cu vin. Dacă sufletul îți este bun nu poate împrăștia otravă. Dar dacă ești plin de răutate împrăștii venin, iar în acel venin scalda du-te, singur te vei intoxica