G4Media.ro

Noua Zeelandă decretează un lockdown de trei zile în oraşul Auckland, după…

Noua Zeelandă decretează un lockdown de trei zile în oraşul Auckland, după detectarea unui focar de infectare cu coronavirus. Două milioane de oameni vor fi obligați să rămână în case

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a decretat duminică un lockdown de trei zile în Auckland, cel mai mare oraş al ţării, după detectarea unui nou focar de contagiere cu coronavirusul SARS-CoV-2, relatează AFP.

Aproximativ 2 milioane de cetăţeni vor fi obligaţi să rămână acasă începând cu duminică la miezul nopţii. Şcolile, centrele comerciale şi companiile vor fi închise de luni, cu excepţia celor considerate „esenţiale”.

Trei membri ai aceleiaşi familii au fost testaţi pozitiv în acest weekend, suscitând îngrijorare într-o ţară care a fost lăudată de întreaga lume pentru gestionarea sa eficace a pandemiei de coronavirus.

Premierul Arden a explicat la o conferinţă de presă că a luat această decizie „din precauţie, în cazul în care varianta virusului este una dintre cele care se răspândesc cu rapiditate”. „Principalul lucru pe care îl cerem cetăţenilor din Auckland este să rămână acasă pentru a evita orice risc de propagare”, a spus Jacinda Ardern.

Cel mai mare oraş din nord va rămâne astfel izolat de restul ţării: intrările şi ieşirile din Auckland vor fi amplu restricţionate.

Restul arhipelagului va trece la nivelul 2 de alertă sanitară, care prevede purtarea măştii în mijloacele de transport în comun şi interdicţia adunărilor de peste 100 de persoane. Autorităţile încearcă între timp să determine sursa de contagiere a familiei.

Femeia testată pozitiv lucrează la o companie care furnizează mâncare şi lenjerie zborurilor internaţionale. Directorul general al serviciilor de sănătate, Ashley Bloomfield, a informat că ancheta epidemiologică se axează asupra acestei companii, având în vedere legătura sa cu exteriorul.

Dar a precizat că este prea curând pentru a exclude orice altă sursă de infecţie, având în vedere că a trecut mai mult de o săptămână de la ultima zi de muncă a femeii care a fost testată pozitiv la COVID-19.

Noua Zeelandă a înregistrat în total sub de 2.000 de infecţii de la începutul pandemiei şi 25 de decese asociate COVID-19. Ţara şi-a închis frontierele călătorilor din străinătate, din martie anul trecut, şi a impus o izolare strictă de cinci săptămâni.

Sursa: Agerpres

Foto: Auckland, Noua Zeelandă / Sursa: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Si va fi a treia (sau a patra?) victorie a doamnei prim asupra carcalacelui.

  2. Ia faceti un calcul simplu. 7 zile carantina x 4 editii – cam 1 luna intr-un an. Si asta nu in TOATA tara. In rest freedom si baut în crîșmă. Sau Varianta UE – SUA, a nșpea prelungire a starii de UrgentaDarNuPrea in toata tara, revelionu mai rasfirat, stadioane goale, cîrciumi in faliment, scoala la distanta, masca, casca, basca. A, plus morti degeaba, spitale blocate, dar nu-i ca si cum asta i-a deranjat vreodat pe freedomfighters. Ceafă cu prăjiț să fieeee.

    • Pai noi nu am avut aproape 2 luni? incontinuu, chiar! Ai uitat? Ia fa tu socoteala, comparatia..o insula(ma rog, 2 mari), cu cel mai apropiat continent, Australia (30 de mil de loc si ala aproape gol) la 2000 de km, cu o tara cu 20 de mil, aflata in mijocul celei mai populate mase de pamant, Eurasia (vreo 6 miliarde si ceva de loc) si vezi ce ti da…

    • O insula e si UK o insula e si Irlanda. Romania are ape mari mai mult de jumate din granite. Suedia e la fel de insula ca Norvegia. Am avut 2 luni de Ceva cu eticheta ‘carantina’ made in Leo Orban bereculamaie. NZeelanda are altceva tot cu eticheta ‘carantina’. Tot bere e si Azuga si Peroni. Vezi de ex ce filtre CONCRETE au la aeroporturi NZ, Australia, si Asia de Sud Est si ce vrajeala declarativa e in West si te prinzi de ce. Sau ai senzatia ca daca pui pe o fiola de apa plata eticheta de Vaccin si bagi campanie publicitara e fix ca Moderna ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.