G4Media.ro

Noua linie de tren metropolitan pe ruta Gara de Nord – Pipera…

Foto: TPBI

Noua linie de tren metropolitan pe ruta Gara de Nord – Pipera – Gara Obor: Nicușor Dan vrea să o dea în folosință în 2023

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marți că vrea să dea în folosinţă în 2023 o nouă linie de tren metropolitan pe traseul Gara de Nord – Pipera – Gara Obor, potrivit agenției News.ro.

„Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord – Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute. (…) S-a dat recent o ordonanţă de urgenţă pentru protocoalele pe care autorităţile locale pot să le facă cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Aşteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârşitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol. Există zone din Bucureşti în care liniile sunt modernizate. Lipsesc nişte peroane, inclusiv în zona Pipera şi modernizarea acestor staţii intermediare care există, dar nu sunt corespunzătoare. Ele ar putea funcţiona şi azi. Şi mai lipseşte acest parteneriat”, a declarat Nicuşor Dan, marţi la Digi 24.

Edilul a mai anunţat că a fost făcut un studiu de fezabilitate care „descrie tot ce se întâmplă aici, trebuie să facem un studiu de fezabilitate care ar putea dura trei-patru luni, după aceea imediat construirea peroanelor, care ar mai putea dura trei-patru luni”.

„Eu îmi doresc să circulăm pe această line la anul”, a adăugat edilul general.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. incet, incet, „ce a facut nicusor dan?” le astupa botu’ lingailor lui firea !!!
    Daca ar fi preluat si bugetul orasului pe 0, acum stateam si mai bine. Pacat ca pana si pnl vor sa-l dea jos pe acest primar.
    „Ca nu comunica”, de fapt, ca nu putem ciordi cu el la primarie !!!

    • ND se lupta cu toti incapabilii si hotii din USL , „care decat sa faca altu mai bine sa nu se faca nimic..“ asta e filosofia USL plus aur/udmr

  2. Sunt de-a dreptul nerăbdător, să mă dau cu „trinul” prin Bucale (Gara de Nord-Pipera-Gara Obor) , o realizare epocală, de-a dreptul istorică . Majoritatea bucureștenilor sunt cu sufletul la gură, în așteptarea marii realizări .

    • Săracul, băiat tânăr….

    • Daca majoritatea locuitorilor din București ar vrea sa avem doar mașini, mizerie, mici, manele, case de pariuri si mall-uri in orasul asta, asta nu înseamnă ca noi ceilalți trebuie si sa le facem pe plac.

    • @Cineva opinia mea este , că majoritatea celor care au venit în București după ’89 , au venit pentru un loc de muncă, nu au venit pentru mici ,manele , mall-uri . Nu știu dacă ești bucureștean autentic , sau ești și tu vreun venetic pripășit în București, așa cum este Nicușor Dan .

  3. Da tu snecherule Nicusorule caldura in apartamente iarna.
    Ca ne desxurcam noi sa ajungem de la gara la Obor cu metroul.