G4Media.ro

Nou protest față de OUG 7 anunțat pentru astăzi: Marș la Ministerul Justiției.…

Nou protest față de OUG 7 anunțat pentru astăzi: Marș la Ministerul Justiției. Retrageți ordonanța / Și actorii de la Teatrul Național vor protesta

Patru organizații civice au anunțat un nou protest pentru astăzi, de la ora 18.00, față de ordonanța de urgență 7/2019 de modificare a legilor Justiției. Organizatorii propun ca punctul de întâlnire să fie Piața Victoriei, iar apoi manifestanții să se plece în marș spre Ministerul Justiției, la ora 19.00. Și actorii de la Teatrul Naţional vor protesta duminică seara în faţa instituţiei, cu banderole albe pe braţ, înaintea reprezentaţiei programată să aibă loc la ora 19.30.

”Duminică, de la ora 18.00, ne revedem în Piața Victoriei! La ora 19:00, plecăm în marș spre Ministerul Justiției. Miza acestor zile pentru noi toți este independența Justiției! Protestele continuă până la abrogarea ordonanței 7/2019 și desființarea Secției pentru magistrați! Parchete din toată țara și-au suspendat activitatea. Magistrații, procurori și judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor.  Suntem solidari cu toate revendicările acestora și mesajul nostru pentru ei, este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca și vom lupta împreună până la capăt pentru aceleași valori!”, au precizat asociațiile civice  –Corupția ucideGeeks For DemocracyInițiativa România și Rezistenta – pe pagina de Facebook a evenimentului.

Actorul Marius Manole a publicat pe Facebook un mesaj video prin care îşi îndeamnă colegii artişti să se alăture protestului magistraţilor faţă de OUG 7 și în care anunță că, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, va fi alături de colegii săi în faţa teatrului, purtând o banderolă albă la mână.

„Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului „Revizorul” de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului, vă vom aştepta acolo purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vom purta de acum înainte până când acel OUG va fi retras. Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii care au avut curaj şi au ieşit în stradă, înseamnă că susţinem statul de drept”, este mesajul actorului postat vineri pe Facebook.

„Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă nu au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi de îngenuncheat şi că sunt încă oameni care luptă pentru libertate. Hai, România!”, a spus Marius Manole.

Actorii de la Teatrul Național din Cluj-Napoca au protestat pe treptele instituției, sâmbătă seară, înainte de reprezentația piesei „Țiganiada”, pe fondul unor ample proteste din ultimele săptămâni, ce au culminat în ultimele zile cu proteste fără precedent ale magistraților (detalii aici).

Peste 10.000 de oameni au protestat în urmă cu o săptămână în Piața Victoriei din București împotriva ordonanței de urgență de modificare a legilor justiției. Manifestanții au scandat lozinci precum: ”Fără penali”, ”Hoții stau la pușcărie în democrație”, ”Cinste lor, cinste magistraților”, ”Tu-dorel, demisia!”, ”Go, go, go, Dragnea la bulău!”, ”Liviu Dragnea nu uita, România nu-i a ta”. Mii de oameni au ieșit pe străzi și în marile orașe din țară: Cluj-Napoca, Constanța, Sibiu, Pitești, Arad, Galați, Timișoara, Bacău, Iași, Brașov.

Foto credit: Dan Mihai Bălănescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

 1. Jos Ciuma Roșie! Jos trădătorii de țară! CCR fără slugi ale hoților. Stat de drept, nu stat securisto-mafiot!

 2. Nu prea intelegeam ce inseamna independenta justitiei, dar incep sa inteleg. Independenta justitiei = privilegiul nostru al copiilor si nepotilor de activisti comunisti ce am ajuns judecatori si procurori de a ne detasa unde ne e mai bine si de a avansa in cariera sarind cateva etape. De asta o ard cu texte gen „independenta justitiei”, pe cand in parlamentul European procurorul este ales politic.

 3. Mai ca-mi venea sa plang de ce ai scris!

 4. Filosoful mihai sora asteapta taranii hastag rezistenti pe care el ii numeste ,,firicele de praf,, – deh,asa li se spune taranilor de catre mumiile monarhiste- asadar,taranii lui mihai sora sunt asteptati la protest pt ca mumia sora sa-si faca plimbarea de seara insotit de taranoii cu lozinci.

  • Sa-i pupi in cur pe toti taranii domnului Sora!

  • Radulescu marcel doar un eliminat pe cale rectala ca tine putea scrie asa mizerie. Sa ajungi un putregai umblator ca in burta ralucai neblea .

   Asa te-a educat sora?!

 5. Pierdere de timp si viața. Impostorii nu se pot evolua si civiliza nici in comunism si nici in capitalism. In Romania este necesara alta forma de organizare sociala.

 6. Un călduros ”MUIE PSD & ALDE !!!” , MUIE Dorneanu, Dragnea, Tăriceanu, Nicolicea, Șerban Nicolae, Codrin, Ciorbea, Tudorel și ttuturor slugilor Ciumei roșii !
  Niște viermi intestinali ieșiți la soare … Ce putoareeee !