G4Media.ro

Nou focar într-un centru social din Băicoi / Alte zece persoane testate…

Nou focar într-un centru social din Băicoi / Alte zece persoane testate pozitiv, după ce în același centru au fost confirmate alte 25 de cazuri

Autorităţile din Prahova au identificat, în ultimele zile, un nou focare de infectare cu SARS-CoV-2 într-un centru social din oraşul Băicoi unde anterior 25 de persoane fuseseră confirmate ca fiind infectate. Noul focar a fost identificat într-un alt corp de clădire şi include, deocamdată, zece persoane. La Ploieşti unde cinci muncitori de pe un şantier au fost infectaţi, numărul celor diagnosticaţi cu COVID-19 a ajuns la 20, transmite Agerpres.

„Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la un centru de îngrijire a persoanelor adulte din Băicoi, din subordinea DGASPC Prahova, acolo unde în luna august au fost confirmaţi 25 de beneficiari şi angajaţi. Noul focar este într-un alt corp de clădire, iar aici au fost testaţi pozitiv opt beneficiari dintr-un total de 51 şi doi angajaţi dintr-un total de 39. Au fost evaluaţi de medici ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, sunt asimptomatici şi au fost izolaţi în centru, urmând să fie evaluaţi periodic de un medic de la Spitalul Orăşenesc Băicoi” a transmis, sâmbătă, Prefectura Prahova.

Şi la Ploieşti a crescut numărul persoanelor infectate pe un şantier, unde autorităţile au constatat un focar de COVID-19 în urmă cu două zile. După ce iniţial cinci muncitori au fost diagnosticaţi, în urma testării colegilor acestora s-a constatat că alţi 15 au fost infectaţi cu noul coronavirus rezultatele fiind negative în cazul altor cinci muncitori. Ca urmare a acestei situaţii, administratorul şantierului a decis suspendarea activităţii.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Prahova 4883 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar 165 au decedat din cauze asociate infecţiei cu noul coronavirus.

Cea mai recentă raportare pe 24 de ore transmisă sâmbătă arată că la nivelul judeţului Prahova există 70 de noi infectări, aproape jumătate dintre acestea fiind la persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.